Opozitia siriana a avansat cifra de peste 650 de morti intr-un atac cu arme chimice, comis miercuri, la periferia Damascului.

UPDATE

Opozitia siriana a avansat cifra de peste 650 de morti intr-un atac cu arme chimice, comis miercuri, la periferia Damascului.

"Peste 650 de persoane ucise intr-un atac cu arme chimice in Siria", afirma opozitia pe contul sau oficial de Twitter.



"Cel putin 100 de persoane au fost ucise in bombardamentele impotriva provinciei Damasc. Aceasta cifra va creste cu siguranta. Raidurile si bombardamentele continua si puterea focului este considerabila", a afirmat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care nu a vrut sa se pronunte asupra posibilei utilizari a armelor chimice de catre fortele regimului, evocata de militanti.

Bombardamente de o violenta foarte mare impotriva periferiei Damascului au fost auzite miercuri dimineata de locuitorii capitalei, unde cerul a fost acoperit de un nor gri.

"Dupa miezul noptii, fortele regimului si-au intensificat operatiunile militare in zonele Ghouta de Est si Ghouta de Vest, regiunea Damasc, recurgand la aviatie si lansatoare de rachete", a declarat pentru AFP presedintele OSDO, Rami Abdel Rahmane. El a precizat ca operatiunea se concentra pe localitatea Madhamiyah el-Sham la sud-vest de capitala, subliniind ca este "cel mai violent bombardament asupra acestei localitati de la inceputul campaniei militare a regimului" in regiune, in urma cu mai multe luni.

Potrivit OSDO, care se sprijina pe o retea extinsa de militanti si surse medicale si militare, "fortele regimului incearca sa preia controlul" asupra Madhamiyah, scrie MEDIAFAX.

Organizatia a mentionat, de asemenea, "sapte raiduri aeriene ale armatei in sectoarele orasului Madhamiyah, in timp ce localitatea era tinta bombardamentelor violente, la fel ca orasul Arbine (...). Lupte violente au avut loc in acelasi timp in jurul oraselor Madhamiyah si Daraya".

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Comitetele populare de coordonare (LCC) vorbesc despre "mai multe sute de martiri si tot atatia raniti, in principal civili, dintre care zeci de femei si copii, prin folosirea (...) gazului toxic de catre regimul criminal in localitatile din Ghouta de Est, in zori".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.