Ideea ca o Printesa Romana a organizat lupte de cocosi in Statele Unite a fascinat institutiile de presa din strainatate.

Prima publicatie a scris despre acest incident a fost ziarul local The Oregonian care a oferit si o biografie pentru Irina Walker.

"Irina Walker, a cincea in ordine la tron dupa surorile sale Margareta si Elena. S-a nascut si a fost crescuta in Elvetia si s-a mutat in Oregon in 1983. Irina Walker nu a fost niciodata un membru vizibil al Familiei Regale, familie care detine patru castele in Romania. A vizitat tara de cateva ori iar biografia sa este in mare parte necunoscuta publicului roman. Desi familia regala este foarte populara, nu se implica in politica locala", a scris The Oregonian.

Principesa Irina va fi judecata in stare de libertate

Dupa publicarea articolului, majoritatea site-urilor majore de stiri, precum BBC, CNN si Huffington Post, au preluat povestea.

BBC a preluat declaratia Familiei Regale: "Majestatea sa si familia regala spera ca sistemul de justitie american si Tribunalul Oregon va rezolva acest caz in cea mai rapida si usoara metoda. Majestatea sa spera ca presupunerea inocentei va fi sustinuta de la un capat la celalalt al acestui eveniment nefericit".

"Printesa Irina Walker, fiica ultimului rege al Romaniei, se distra acum doi ani cu regalitatea Europeana in Bucuresit la aniversarea tatalui sau regal. Vineri, ea si sotul ei au aparut la tribunal pentru a se apara impotriva acuzatiilor de organizare a unui campionat de lupte de cocosi", scrie ABC News.

ABC News a vorbit si cu fiica Principesei Irina, care a povestit ca nu a avut o viata luxoasa, iar calitatea de fiica de printesa nu a servit decat drept scuza pentru a fi "torturata" de colegii de la scoala.

Procurorii americani au adus in vedere faptul ca Irina Walker prezinta un risc de parasire a tarii, avand in vedere ca ar putea primi azil in Elvetia (tara unde s-a nascut), scrie NBC news Prin urmare, judecatorul John V. Acosta i-a ordonat femeii sa-si predea pasaportul si sa nu paraseasca localitatea unde locuieste.

Citeste si:
Lupte raportate în Bakhmut și Soledar din regiunea Donbas, Ucraina
Lupte raportate în Bakhmut și...

Mai mult, procurorii au declarat ca sotii Walker au organizat cel putin 10 lupte de cocosi intre aprilie 2012 si aprilie 2013, care le aducea un profit de 2000 de dolari pe zi.

"Aceasta poveste ne arata cat de greu o duce de fapt Familia Regala din Romania in zilele acestea", a declarat unul dintre prezentatorii show-ului The Young Turks.

John si Irina Walker - impreuna cu vecinii lor David Sanchez, 29 de ani, si Aurelia Garcia Mendoza, 33 de ani, si prieteni din Hermiston, Mario "El Cuba" Perez, 62 de ani, si Jose Luis Virgen Ramirez, 48 de ani - au fost acuzati de operarea unor jocuri de noroc ilegale si de sacrificarea ilegala a unor animale prin lupta la ferma sotilor Walker din Comitatul Morrow.

Pentru fiecare cap de acuzare, ei risca o pedeapsa maxima de cinci ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.Sotii Walker, si-ar putea pierde ferma, situata la aproximativ trei kilometri sud de Irrigon, deoarece aceasta a fost folosita in scopuri infractionale. Valoarea acesteia era estimata la 170.360 de dolari in 2011.

Citeste si:
Jurnalistul Brian Ross, suspendat din functie de ABC News pentru "o...
Jurnalistul Brian Ross,...

John Walker, in varsta de 67 de ani, a fost sergent la politia din Myrtle Point, iar de la 1 august 1998 a lucrat pentru biroul serifului din Coos County. El a parasit postul la 30 iunie 2003, iar in ultimii zece ani nu se stie cu claritate ce activitate a desfasurat.

In 2007, Walker s-a casatorit cu Irina Kreuger, fiica regelui Mihai si a reginei Ana. Principesa Irina, in varsta de 60 de ani, s-a nascut si a crescut in Elvetia si s-a mutat in Oregon in 1983.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.