Canalul american de televiziune ABC News l-a suspendat din functie sambata pe jurnalistul de investigatii Brian Ross pentru o perioada de patru saptamani, fara sa fie platit, in legatura cu ''o grava eroare'' pe care el a facut-o intr-o relatare despre Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate nationala al presedintelui Donald Trump, relateaza duminica agentia DPA.

In cursul unei transmisiuni in direct vineri, Ross a sustinut ca o persoana de incredere a lui Flynn a afirmat ca fostul consilier pentru securitate nationala este gata sa depuna marturie ca Trump, cand era candidat prezidential, i-a spus sa contacteze oficiali rusi in timpul campaniei prezidentiale.

''Regretam profund si ne cerem scuze pentru grava eroare pe care am facut-o ieri'' (vineri), a afirmat ABC News intr-un comunicat. ''Relatarile facute de catre Brian Ross in cursul unui reportaj special nu au fost verificate in totalitate conform standardelor noastre editoriale'', adauga comunicatul.

ABC News a venit ulterior cu o corectura la reportaj spunand ca sursa a clarificat ca Trump - ca presedinte ales - i-a cerut in schimb lui Flynn si unui mic grup de alti consilieri sa gaseasca modalitatile de a reface relatiile cu Rusia.

''Meseria mea este de a-i tine pe oameni responsabili si de aceea sunt de acord ca eu insumi sa fiu tinut responsabil'', a declarat Ross pe Twitter sambata seara, dupa decizia ABC News de a-l suspenda din functie.

Michael Flynn se afla in centrul unei anchete privind ingerinta Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA din 2016 si daca echipa de campanie a lui Trump a colaborat cu rusii, scrie Agerpres.

Vineri, Flynn a recunoscut ca i-a mintit pe agentii FBI care intreprind ancheta si a fost de acord sa coopereze cu procurorii. El a demisionat din functia de consilier la mai putin de o luna dupa preluarea mandatului de catre Trump, dupa ce a recunoscut ca le-a oferit, ''neintentionat'', ''informatii incomplete'' vicepresedintelui Mike Pence si altora despre comunicarea cu fostul ambasador rus in SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.