Orasul Gumi din Coreea de Sud va fi traversat de astazi, pe o ruta fixa de aproximativ 24 de kilometri, de doua autobuze alimentate prin inductie.

Vehiculele functioneaza prin platforma Online Electric Vehicle, dezvoltata de Institutul avansat de stiinta si industrie din Coreea (KAIST), sistem folosit deja in Seul, in parcul de amuzament Grand Park si la autobuzele din campusul scolii.

Tehnologia este aceeasi utilizata pentru incarcarea telefoanelor prin metoda wireless, dar la un nivel mult mai mare. In tranzitul public, inductia consta in placi magnetice de incarcare amplasate dedesubtul drumurilor si conectate la piese aflate in interiorul autobuzului. Cand acesta trece pe deasupra placii de incarcare, cei doi magneti interactioneaza, iar curentul circula pentru a incarca bateria aflata la bord, scrie mediafax.

Autobuzele vor putea folosi baterii de aproximativ o treime din dimensiunea celor aflate de obicei in componenta masinilor electrice - mult mai mici si mai usoare decat bateriile necesare in mod normal autobuzelor electrice inarcate conventional. Cu un spatiu de 17 centrimetri intre drum si autobuz, incarcarea se efectueaza cu o eficienta de 85 la suta, la o putere de 100 de kilowati transmisa autobuzului.

Placile de incarcare de sub drum se opresc automat pana cand un autobuz capabil de inductie se apropie. Daca testarea noilor mijloace de transport public va avea rezultate bune, alte 10 astfel de autobuze vor fi aduse in Coreea de Sud in viitorul apropiat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.