Firmele britanice au datoria sa angajeze britanici, ci nu sa recruteze muncitori straini, a declarat subsecretarul de stat pentru Afaceri Matthew Hancock, in contextul ingrijorarilor cu privire la un potential aflux de bulgari si romani incepand de anul viitor.

Potrivit ziarului britanic, Hancock a apreciat ca este necesar ca firmele sa nu adopte "optiunea usoara" de a angaja muncitori straini atunci cand sunt create locuri de munca, ci muncitori locali. "In contextul in care concedierile cresc, iar somajul ia amploare, este datoria companiilor, in special a afacerilor mari, sa angajeze tineri localnici, ci nu sa adopte imediat optiunea usoara a recrutarii in strainatate", a declarat el pentru The Daily Mail.

Parlamentarul si secretarul de stat conservator a reactionat astfel dupa ce Nigel Farage, liderul UKIP, o formatiune nationalista si eurosceptica, a acuzat Guvenul ca incearca sa fure voturile partidului sau cu ajutorul unei campanii publicitare care ii indeamna pe imigrantii ilegali "sa plece acasa altfel riscand sa fie arestati". El a avertizat ca minoritatile etnice prezente in marea Britanie vor interpreta acest tip de mesaj publicitar drept un "razboi deschis" , acuzand totodata Guvernul de o "tactica diversionista" care sa sugereze ca puterea face ceva impotriva imigratiei.

Farage a mai declarat ca Guvernul a lansat un program-pilot la Londra deoarece este "disperat" in contextul unor ingrijorari privind un potential aflux de romani si bulgari incepand din 2014, dupa anularea restrictiilor care le sunt impuse pe piata britanica a muncii. "Cred ca este (un program de tip) Big Brother, (care seamana) cu ceea ce facea (fosta) Germanie de Est prin anii '80, este un mod infiorator de a face acest lucru", a declarat Farage pentru un post de radio, apreciind ca aceasta este o "abordare gresita", scrie MEDIAFAX.

Harper i-a raspuns ca acest program-pilot "ii vizeaza pe acei indivizi care nu au dreptul sa se afle in tara. Aceste persoane se afla aici ilegal, iar noi le oferim oportunitatea si asistenta sa plece voluntar". El a subliniat ca Guvernul "coopereaza indeaproape cu numeroase grupuri din cadrul unor comunitati, care au salutat oportunitatea ca unii care nu se afla legal (in Marea Britanie) sa paraseasca tara intr-un mod demn, in loc sa fie arestati, incarcerati si expulzati".

Citeste si:
Tinerii români iau cu asalt joburile străinilor, fără a părăsi...
Tinerii români iau cu asalt...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.