Cel putin de 22 de persoane au murit si alte 210 au fost ranite in urma seismului cu magnitudinea de 6,1 produs marti in provincia indoneziana Aceh, potrivit unui nou bilant publicat miercuri de Agentia indoneziana pentru catastrofe naturale.

"Douazeci si doua de persoane au murit si 210 au fost ranite. Mii de blocuri si case au fost avariate", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtatorul de cuvant al agentiei.

Un bilant precedent anunta 11 morti si aproximativ 50 de raniti. Un elicopter a fost trimis in provincia Aceh, afectata in 2004 de un cutremur si un tsunami devastator, pentru a sustine eforturile de salvare, "in special la frontiera dintre districtele Aceh Centru si Bener Meriah", regiunea cea mai afectata, a precizat purtatorul de cuvant, scrie MEDIAFAX.

In zona a fost trimis si un avion pentru a evalua pagubele prin intermediul imaginilor aeriene, a adaugat el. Politia si armata contribuie la operatiunile de salvare, care se concentreaza pe o moschee prabusita peste mai multi copii ce participau la un curs de lectura din Coran.

Sase dintre ei au murit, in timp ce alti 14 s-ar afla in continuare sub daramaturi, potrivit echipelor de salvare.

Cutremurul a avut loc marti, la ora 07.37 GMT (10.37 ora Romaniei), la o adancime de doar zece kilometri si la 55 de kilometri sud de orasul Bireun, in districtul muntos Bener Meriah, pe insula Sumatra (nord-vest).

Regiunea a fost deja devastata in 2004 de un cutremur puternic, urmat de un tsunami, soldat cu peste 200.000 de morti in Asia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.