Ministrul turc al Transporturilor si Comunicatiilor Binali Yildirim a criticat vineri rolul jucat de retele sociale in revoltele antiguvernamentale din ultimele saptamani, somandu-le sa coopereze cu autoritatile, sub amenintarea unor sanctiuni.

"Da libertatilor pana la capat si utilizarii Internetului, dar nu, in mod absolut, ca sa serveasca drept un mijloc pentru haos, violenta si crima", a declarat Yildirim in cadrul unei reuniuni la Kars (est).

"Daca exista o infractiune, aceasta poate fi comisa atat in viata reala, cat si in cea virtuala", a subliniat el, evocand manifestatii impotriva regimului islamo-conservator aflat la putere, soldate cu patru morti si aproximativ 8.000 de raniti incepand de la 31 mai. Platforme ca Twitter si Facebook au fost folosite pe larg pentru mobilizarea manifestantilor, scrie MEDIAFAX.

Yildirim a relatat luni ca site-ul de micro-blogging Twitter a refuzat ca colaboreze cu autoritatile turcesti privind protestele si identificarea celor care le-au organizat. El a deplans luni faptul ca site-ul de microblogging Twitter a refuzat sa coopereze cu autoritatile turce in momentul manifestatiilor, in vederea identificarii instigatorilor.

Colegul sau, ministrul de Interne Muammer Güler a anuntat pe 17 iunie ca Guvernul lucra la elaborarea unei legi care sa permita urmarirea navigatorilor pe Internet ce publica pe retele de socializare mesaje defaimatoare sau de incitare la revolta.

Yildirim a recunoscut vineri ca retelele sociale reprezinta un "domeniu liber" si ca nu este vorba despre interzicerea lor. Insa "este cel mai firesc drept al Turciei" sa reclame ca retelele sociale sa nu constituie un mijloc de incitare la violenta, a subliniat el.

Ministrul a indemnat Facebook si Twitter sa nu se "joace cu demnitatea si credibilitatea" Turciei care, a amenintat el, le-ar putea "trage o palma".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.