Intensificarea activitatii pare sa dateze de la inceputul lunii aprilie, atunci cand tensiunile erau la cote maxime pe peninsula, potrivit unor informatii aparute pe site-ul de Internet North 38 al Institutului Americano-Coreean al Universitatii John Hopkins.
Lucrarile de sapare a unui tunel in complexul Punggye-ri, identificate datorita formarii unei acumulari vaste de pamant, se desfasurau in apropiere de portalul din partea de vest, unde Phenianul a efectuat testele nucleare din 2006 si probabil din 2013.
"Aceste activitati nu par a face parte din cadrul unor pregatiri pentru efectuarea unui test nuclear pe termen scurt", a adaugat North 38. "Ele par mai degraba sa fie proiecte pe termen lung - o ipoteza intarita de prezenta unor vagoane - care ar putea fi necesare pentru efectuarea viitoarelor teste", potrivit site-ului de Internet, scrie MEDIAFAX.
In februarie 2013, Coreea de Nord a efectuat cel de-al treilea test nuclear reusit din istoria sa si cel mai puternic. Phenianul a afirmat atunci ca testul a fost efectuat cu un dispozitiv miniaturizat si a sugerat ca materialul fisionabil utilizat era din uraniu, dupa ce a folosit plutoniu in 2006 si 2009.
Primele imagini cu interiorul SUV-ului electric Hyundai Ioniq 5

Din moment ce testul a fost efectuat reusit cu un dispozitiv miniaturizat, aceasta poate insemna ca Phenianul detine de-acum tehnologia care ii permite sa fabrice o bomba suficient de mica pentru a fi fixata pe o ogiva.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.