Dunarea va atinge nivelul maxim la Viena, capitala Austriei, in cursul zilei de miercuri, in timp ce orasele situate mai in amonte de capitala austriaca continua sa fie amenintate cresterea nivelului apelor.

Portul din Viena a fost inundat incepand de marti, precum si restaurante din capitala austriaca situate pe malul Dunarii, insa instalatii de canalizare special create pentru combaterea cresterii nivelului apelor ar urma sa salveze restul orasului.

La Viena, debitul Dunarii era de 10.500 metri cubi pe secunda miercuri dimineata, in timp ce sistemul de canalizare poate absorbi pana la 14.000 de metri cubi pe secunda. Acest nivel insa nu va fi atins, potrivit postului de radio public austriac Ö1.

Navigatia fluviala pe Dunare ramane interzisa.

La 80 de kilometri in amonte de Viena, un dig ameninta sa cedeze miercuri dimineata, in apropiere de orasul Krems, au anuntat pompierii, construirea zidului de protectie de la Theiss fiind inceputa, a adaugat seful pompierilor de la fata locului, Franz Resperger. Patru sate sunt amenintate, a adaugat el, iar 2.000 de persoane trebuie sa fie pregatite pentru evacuare de la fata locului.

In orasul Grein, in Austria Superioara, nivelul maxim a fost atins in cursul noptii, iar, in jurul orei locale 04.00 (05.00, ora Romaniei), incepea sa scada, la 14,29 metri, a explicat un responsabil de la serviciile hidrografice pentru agentia de presa austriaca APA. "Am fost la 14 centimetri de o catastrofa", a apreciat primarul orasului pentru Ö1. Diguri mobile au fost create si apa s-a acumulat pana la limita maxima pe care aceste ziduri de protectie puteau sa o contina. Numeroase locuinte se gasesc chiar in spatele digurilor, scrie MEDIAFAX.

In vestul Austriei (landurile federale Vorarlberg, Tirol si Salzburg), nivelul apelor este in scadere. Lucrari de curatare a subsolurilor inundate si cailor ferate blocate au inceput in zona. Circulatia este permisa din nou pe unele cai rutiere.

Circulatia trenurilor pe calea ferata din Brenner, in vestul tarii, a fost restabilita marti seara. Doua persoane au murit si altele doua sunt date disparute in Austria din cauza inundatiilor.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.