Principalele agentii de presa straine au relatat despre condamnarea la inchisoare a deputatului roman George Becali, finantatorul clubului de fotbal Steaua Bucuresti.

Finantatorul clubului roman de fotbal Steaua Bucuresti, Gigi Becali, si un fost ministru al Apararii, Victor Babiuc, au fost condamnati luni la inchisoare pentru un schimb ilegal de terenuri.

Becali a incercat sa paraseasca Romania in noaptea de duminica spre luni, dar a fost impiedicat sa faca acst lucru de catre politia de frontiera pe aeroportul din Bucuresti, adauga agentia franceza. Afirmand ca a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru abuz de putere, Reuters aminteste ca Becali este doar unul dintre cele cateva nume mari care risca o condamnare in Romania, tara care incearca sa demonstreze ca poate combate coruptia la nivel inalt, scrie MEDIAFAX.

Uniunea Europeana, la care Romania a aderat in 2007, monitorizeaza sistemul judiciar roman si a cerut in mod repetat actiuni mai ferme impotriva oficialilor suspectati de abuzuri.

Excentricul Becali, fost cioban, care a infuriat grupurile pentru apararea drepturilor omului cu opozitia sa afisata fata de homosexuali si drepturile minoritatilor, a castigat un mandat in Parlament in decembrie si a devenit membru al Comisiei Juridice, adauga Reuters. El a demisionat din cadrul aliantei la inceputul anului, dar a ramas deputat independent.

Associated Press prezinta intr-o stire scurta informatia potrivit careia finantatorul clubului de fotbal Steaua, un fost sef al Statului Major si un fost ministru al Apararii au fost condamnati la doi ani de inchisoare fiecare pentru abuz de putere si mita intr-un caz de schimb ilegal de terenuri care a avut loc in perioada 1996-1999.

Agentia belgiana Belga aminteste ca sentinta pronuntata este definitiva si adauga ca Steaua Bucuresti, detinuta de Becali, este campioana Romaniei in acest sezon.

Citeste si:
Polițistul care l-a ucis pe George Floyd a fost condamnat la 21 de...
Polițistul care l-a ucis pe...

Agentia italiana Ansa prezinta, de asemenea, pe scurt informatii privind condamnarea lui Becali si motivele care au determinat-o.

Publicatia sportiva L'Equipe adauga ca pierderile statului roman in aceasta afacere se ridica la 892.000 de dolari, in timp ce postul de televiziune Eurosport adauga ca Becali a incercat sa paraseasca tara cu destinatia Israel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.