Completul de cinci judecatori de la ICCJ a dat, luni, sentinta in cazul recursului facut de procurorii anticoruptie impotriva deciziei prin care George Becali a fost achitat in dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecatori al instantei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata.

In cazul finantatorului echipei Steaua Bucuresti - condamnat anterior la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privind sechestrarea de persoane- instanta a revocat suspendarea executarii acestei pedepse. Judecatorii au reindividualizat pedepsele de cate trei ani de inchisoare primite de Becali in acel dosar si le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

Dupa recontopirea pedepselor, au aratat judecatorii, Gigi Becali urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de inchisoare cu executare, din care instanta a dispus sa fie scazuta perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care omul de afaceri a fost retinut si arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrarii de persoane.

Primele declaratii ale lui Becali dupa aflarea sentintei sale

Tot in dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare.

In cazul fiicei fostului ministru al Apararii, Ioan Babiuc, instanta a dispus mentinerea achitarii decise de cei trei judecatori ai instantei de fond.

Decizia este definitiva.

George Becali a fost oprit de politisti, duminica noapte, pe Aeroportul "Henri Coanda", de unde voia sa plece din tara, si a fost dus la Parchetul ICCJ, fiind cercetat pentru inselaciune si abuz in serviciu intr-un nou dosar, au declarat surse judiciare.

Fostul ministru Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au primit cate doi ani de inchisoare, tot cu executare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.