Uniunea Europeana (UE) va reevalua in acest an fracturarea hidraulica si problemele de mediu asociate acestui proces tehnologic, a declarat comisarul european pentru energie, Guenther Oettinger.

"Protejarea zonelor unde exista apa potabila si subterana este absolut corecta", iar UE va analiza mai atent in acest an fracturarea hidraulica, a afirmat Oettinger.

Fracturarea hidraulica, prin care se injecteaza cantitati mari de apa, nisip si chimicale in formatiuni de roca de sist pentru a extrage gaze, este contestata de organizatiile pentru protectia mediului, care sustin ca procesul poate contamina panza freatica.

Oettinger a afirmat pentru Die Welt ca Germania nu ar trebui sa renunte la fracturarea hidraulica.

Germania ar trebui sa recunoasca potentialul gazelor de sist si sa creeze un cadru prin care sa permita proiecte demonstrative si teste practice, a spus comisarul european, scrie MEDIAFAX.

"Daca vom permite teste vom sti mai multe in cativa ani si vom fi mai bine informati in privinta costurilor", a aratat el.

Germania este ingrijorata in privinta impactului fracturarii hidraulice asupra mediului, insa guvernul nu vrea ca industria locala sa fie dezavantajata economic prin privarea ei de o resursa ieftina de energie. Premierul landului german Hesse, Volker Bouffier, a declarat pentru Die Welt ca, pana cand riscurile asociate fracturarii hidraulice vor fi mai bine intelese, este necesar un moratoriu pe astfel de tehonologie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.