Un cutremur cu magnitudinea 6,7 a avut loc luni in Papua-Noua Guinee, a anuntat Centrul american de geofizica USGS, fara sa declanseze o alerta de tsunami, iar seismologii apreciaza ca pagubele ar fi limitate.

Seismul s-a produs la aproximativ 44 de kilometri de Finschhafen si la aproximativ 320 de kilometri de capitala Port Moresby, la o adancime de 84 de kilometri, potrivit USGS.

"Nu exista o amenintare de tsunami devastator", a anuntat Centrul pentru alerta de tsumani in pacific.

Cutremure de o asemena magnitudine sunt frecvente in Papua-Noua Guinee, o tara saraca situata pe Centura de Foc a Pacificului, unde se intalnesc placi tectonice, provocand o intensa activitate seismica si vulcanica, scrie MEDIAFAX.

Geoscience Australia, agentia stiintifica insarcinata cu supravegherea miscarilor tectonice in regiune, a apreciat adancimea hipocentrului la aproximativ 50 de kilometri, ceea ce face seismul prea adanc pentru a provoca un tsunami.

Cutremurul "nu ar trebui sa fi provocat pagube, deoarece era prea adanc si prea departat de coaste", a declarat pentru AFP seismologul Mark Leonard. "A fost resimtit, dar nu a fost suficient de puternic pentru a provoca prabusirea unor locuinte", a adaugat el. "Cutremure de aceasta intensitate reprezinta o rutina in Papuasia-Noua Guinee", a mai spus Leonard.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.