Furaje provenind din Serbia au fost descoperite de autoritatile olandeze la cinci ferme de porci, a anuntat agentia de siguranta alimentara NVWA, in timp ce alte trei ferme au primit nutret contaminat din Romania.

Hrana pentru animale continea porumb contaminat cu aflatoxina, care poate cauza cancer. Aceasta a fost pentru prima data descoperita in Germania vinerea trecuta, cand autoritatea pentru siguranta alimentara a declarat ca ar putea fi afectate aproximativ 6.500 de ferme.

Unele furaje au fost transportate prin portul Rotterdam, asa incat NVWA a demarat o investigatie asupra distributiei hranei pentru animale in Olanda. Agentia a precizat ca nu exista riscuri pentru sanatatea publica. Porumbul este amestecat cu alte cereale si astfel animalele nu asimileaza aflatoxina peste nivelul admis, scrie MEDIAFAX.

Nu sunt semne care sa indice faptul ca furajele contaminate ar fi ajuns la fermele de lapte, a explicat NVWA.

Potrivit Euronews, aflatoxina este una dintre cele mai puternice substante cancerigene din natura. Ea este produsa de o specie de ciuperci care creste pe fan si cereale, si poate ajunge in laptele animalelor care mananca nutret contaminat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.