Pebbles, un câine de rasa toy fox terrier în vârstă de 22 de ani din Carolina de Sud a fost declarat drept cel mai bătrân câine din lume, intrând în Cartea Recordurilor. Anterior, cel mai bătrân câine era TobeyKeith, un chihuahua în vârstă de 21 de ani.

Cel mai bătrân câine din lume

Pebbles a fost născut pe data de 28 martie 2000 și a intrat în Cartea Recordurilor în luna mai 2022 cu titlul de cel mai în vârstă câine din lume. Stăpânii lui Pebbles, Julie și Bobby Gregory din Carolina de Sud au decis să își înscrie prietenul la Cartea Recordurilor după ce au văzut știrea legată de anteriorul deținător al acestui titlu, TobyKeith.

Cei doi soți din Carolina de Sud l-au adoptat pe Pebbles în anul 2000, când erau în căutarea unui câine de rasă mai mare.

„Sărea și lătra atât de mult încât eu și Bobby ne-am dat seama că nu avem de ales decât să o cunoaștem. A fost dragoste la prima vedere”, a spus Julie.

Stăpânii cățelușei, dar și membrii și apropiații familiei sunt uimiți de vârsta la care a ajuns Pebbles. Julie povestește că apropiații lor mereu glumesc pe seama ei și se uimesc că încă trăiește, în condițiile în care este membrul familiei lor de peste 20 de ani.

Cel mai în vârstă câine din istorie

Cel mai bătrân câine înregistrat în Cartea Recordurilor vreodată a fost în anul 1939, fiind un ciobănesc australian pe nume Bluey. Patrupedul s-a născut în anul 1910 şi a trăit și lucrat la ferma stăpânului său în jur de 20 de ani, înainte ca acesta să fie eutanasiat din motive medicale pe 14 noiembrie 1939. Câinele avea vârsta de 29 de ani şi cinci luni.

Cel mai înalt cățel din lume

Un câine danez a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai înalt cățel din lume. Cel mai înalt cățel din lume este Zeus, are doi ani și locuiește în Bedford, Texas. Câinele măsoară 1,046 metri. Oficial, Zeus a primit titlul de cel mai înalt câine din lume pe 22 martie, după ce înălţimea sa a fost verificată şi confirmată de medicul său veterinar.

Citeste si:
Un pianist din Oradea a susținut un concert pe muntele Everest
Concert pe muntele Everest....

Anul trecut, un alt Mare Danez, Freddy, care a fost cândva inclus în Guinness World Records a murit la vârsta de 8 ani. Patrupedul locuia în Essex, Anglia și avea o înălțime de 103,5 centimetri. Când stătea în picioare pe picioarele din spate, se ridica deasupra oamenilor la o înălţime 226 centimetri.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.