Un câine danez a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai înalt cățel din lume.

Zeus, cel mai înalt câine din lume

Cel mai înalt cățel din lume este Zeus, are doi ani și locuiește în Bedford, Texas. Câinele măsoară 1,046 metri. Oficial, Zeus a primit titlul de cel mai înalt câine din lume pe 22 martie, după ce înălţimea sa a fost verificată şi confirmată de medicul său veterinar.

Stăpâna patrupedului, Brittany Davis, a spus că mereu a visat să aibă un Mare Danez și să îi pună numele Zeus. Fericirea a fost fără limite atunci când l-a primit pe Zeus cadou de la fratele său, având doar 8 luni. La început, proprietara era nervoasă din cauza mărimii lui, însă în scurt timp s-a îndrăgostit de prietenul său.

„A fost un câine mare de când l-am luat, chiar şi pentru un căţeluş. Avea lăbuţe uriaşe".

Zeus mănâncă câte 12 căni de hrană pentru câini "Gentle Giants" zilnic, ocazional un ou prăjit şi batoane bully, iar plăcerea lui nevinovată sunt cuburile de gheaţă. Patrupedul este acum vedeta localității, fiind alintat și băgat în seamă de oricine.

„Comentariul pe care îl auzim cel mai des este: "Uau, ăsta e un cal!", "Pot să-l călăresc?" sau "Are o şa?". a spus Davis. „Răspunsul la toate aceste întrebări este "nu".

Cel mai înalt câine din toate timpurile

Marele Danez este o rasă de câini de vânătoare din Evul Mediu. Chiar dacă sunt cunoscuţi pentru că sunt mai impunători decât alte rase, aceștia sunt predispuşi la multe probleme de sănătate şi au o durată de viață mai scurtă decât alte rase de câini.

Citeste si:
Un pianist din Oradea a susținut un concert pe muntele Everest
Concert pe muntele Everest....

Anul trecut, un alt Mare Danez, Freddy, care a fost cândva inclus în Guinness World Records a murit la vârsta de 8 ani.

Patrupedul locuia în Essex, Anglia și avea o înălțime de 103,5 centimetri. Când stătea în picioare pe picioarele din spate, se ridica deasupra oamenilor la o înălţime 226 centimetri.

Cel mai înalt câine care a fost inclus în Cartea Recordurilor vreodată a fost, la fel, un câine de rasă Mare Danez pe nume Zeus. Acesta avea o înălţime de 111,8 centimetri.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.