Câțiva turiști au fost filmați în timp ce făceau baie în lacul Ochiul Bei din Parcul Natural Cheile Nerei- Beușnița, în weekend.

Lacul Ochiul Bei, loc de poveste unic din România, a devenit pentru câțiva turiști loc de scăldat. Fără să se gândească la faptul că locul este rezervație naturală și că nu este nicidecum destinat scăldatului, turiștii s-au dezbrăcat și au sărit în apele reci, pentru a se răcori.

Pe lângă distracția de pomină, ei riscă și o amendă uriașă, deoarece scăldatul în Lacul Ochiul Bei este interzis. Video-ul poate vi vizionat pe antena3.ro.

Amendă până la 6.000 de lei pentru turiștii aventurieri

Iată ce spune Legea, potrivit antena3.ro.

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice următoarele fapte:
1) nerespectarea prevederilor art. 23 alin. (1) și (2);
2) În rezervațiile naturale nu sunt permise activități de utilizare a resurselor naturale. Prin excepție, sunt permise numai acele intervenții care au drept scopuri protejarea și promovarea obiectivului pentru care au fost constituite și unele activități de valorificare durabilă a anumitor resurse naturale.

Laguna Albastră a României

Lacului Ochiul Bei i se mai spune şi Laguna Albastră a României și este unul dintre cele mai frumoase lacuri ale Romaniei, inconjurat de o padure verde, într-o zonă sălbatică din judetul Caras-Severin, in sud-vestul Romaniei. Lacul este situat in Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita si este una dintre principalele atractii turistice din zonă, informează vulping.ro.

Singura modalitate de a avea acces la lac este mergând pe jos, prin pădure.

Apa lacului, de o culoare albastru-verde cristal, nu îngheață niciodată, din cauza izvorului care alimentează permanent lacul cu apă.

Mai mult, dacă vara temperatura apei este de aproximativ 3-4 grade, în timpul iernii ajunge până la 10 grade, motiv pentru care păsările nu mai migrează în țările calde în timpul sezonului de iarnă.

Citeste si:
Zelenski, noi sancțiuni împotriva Rusiei și aliaților săi: „Peste...
Zelenski, noi sancțiuni...

Zona este plină de legende, care de care mai frumoase și mai impresionante.

Una dintre legendele lacului este o poveste de dragoste care s-a incheiat tragic. Legenda spune ca fiul unui celebru bei (nume pentru liderul turc) din zona s-a indragostit de fiica unui cioban. Bey nu a fost de acord cu dragostea lor, asa ca a decis sa o omoare pe tanara fata. Plin de tristete, fiul beyului a varsat atat de multe lacrimi incat a umplut acest lac care astazi ii poarta numele si are culoarea ochilor lui. Copleșit de durere si furie, tanarul a decis, de asemenea, să își ia viața.

Se mai spune ca fiul bei-ului s-a transformat in lacul Ochiul Beiului, iar tanara s-a transformat în râul Beusnița.

O altă legendă spune că în noaptea de Sânziene, în jurul lacului se strâng ielele, care sunt foarte frumoase și care îi vrăjesc pe bărbați prin farmecul lor.

Citeste si:
Turcia introduce o taxă turistică de la 1 ianuarie 2023. Cât vor...
Turcia introduce o taxă...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.