Un câine a salvat viaţa unui excursionist care a căzut într-o râpă din munţii din Croaţia, întinzându-se deasupra lui pentru a-l încălzi timp de 13 ore, până la sosirea ajutoarelor, a informat marţi presa croată.

Un câine i-a salvat viața unui bărbat rănit în munții din Croația

Grga Brkic s-a accidentat weekendul trecut după ce a căzut aproximativ 150 de metri împreună cu câinele vărului său, în Munţii Velebit din apropierea coastei Mării Adriatice. Din cauza zăpezii, a gheţii şi acopacilor rupţi în urma alunecărilor de teren, salvamontiștii nu au putut interveni de îndată pentru a-l salva pe bărbat.

În fotografia publicată de salvatori pe pagina lor de Facebook se poate observa cum câinele stă ghemuit deasupra bărbatului întins pe o targă.

"Prietenia şi dragostea dintre om şi câine nu are limite", a scris Serviciul croat de salvare montană (HGSS) pe pagina lor de Facebook.

"Acest căţel este un adevărat miracol, bun, simpatic; poate iubeşte oamenii mai mult decât alţi câini", a declarat stăpânul patrupedului.

Retail jobs

A stat deasupra bărbatului 13 ore pentru a-l încălzi

Trei bărbați au pornit la drum împreună cu North, un câine de rasă Malamut de Alaska în vârstă de opt luni. Aceștia se aflau în coborâre pe o pantă îngheţată în momentul în care a avut loc accidentul, în apropiere de cel mai înalt vârf al masivului, care atinge aproape de 1.800 de metri deasupra nivelului mării.

Bărbatul fiind accidentat nu a fost în stare să solicite ajutor, iar temperaturile scăzute i-au limitat puterile. Patrupedul care alunecase împreună cu bărbatul s-a așezat deasupra victimei pentru a o încălzi până la sosirea salvatorilor.

"North s-a ghemuit pe (victimă) şi a încălzit-o", potrivit HGSS.

Citeste si:
Un bărbat din Ilfov, amendat cu 12.000 de lei pentru că și-a...
Un bărbat din Ilfov, amendat...

"Din acest exemplu, putem învăţa cu toţii să avem grijă unii de alţii", a adăugat serviciul de salvamont.

Salvatorii au fost uimiți de gestul necuvântătoarei și i-au lăudat necontenit curajul și gestul eroic. Câinii din rasa Malamut de Alaska au o blană foarte deasă şi sunt lăudați pentru anduranţa lor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2022 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.