O bătrână din Israel în vârstă de 74 de ani a pus banii într-un vas cu înălbitor și l-a pus în cuptorul cu microunde. Toate acestea pentru că îi era frică să nu se infecteze de COVID-19 de pe bancnote.

O femeie a pus banii cu înălbitor la microundă pentru că se temea de infecția COVID

Întâmplarea a avut loc în Israel în timpul pandemiei cu coronavirus. Femeia este administrator de proprietate și în contextul pandemiei de Covid a crezut că poate înlătura pericolul de infecție de pe banii primiți de la chiriașii săi printr-o modalitate ieșită din comun. Femeia avea o sumă de aproximativ 3.000 de euro.

Aceasta a pus bancnotele într-un vas cu înălbitor și l-a băgat în cuptorul cu microunde. Femeia a reușit să incendieze doar parțial bancnotele. Disperată, femeia a povestit despre incident într-o scrisoare adresată Băncii Centrale din Israel și a solicitat să i se înlocuiască banii deteriorați.

''Mă simt foarte vinovată pentru că nu sunt banii mei, iar eu sunt un cetățean onest, care nu a distrus niciodată bani'', a precizat ea în textul trimis autorității bancare.

Banca a decis să-i înlocuiască bancnotele deteriorate

Femeia a transmis băncii peste 70 de bancnote deteriorate. Angajații băncii au verificat bancnotele şi au ajuns la concluzia că acestea sunt autentice, au decis să le înlocuiască.

Amir Spernovich, de la Departamentul pentru numerar al instituției bancare, a explicat că ''bancnotele din Israel conțin filamente de fier care pot lua foc în cuptorul cu microunde''. Un purtător de cuvânt al băncii a subliniat că instituția anual înlocuiește mii de bancnote deteriorate din varii motive.

''Însă până în prezent nu am avut un caz în care bancnotele să fie gătite'', a precizat acesta.

Potrivit specialiștilor din domeniul medical, probabilitatea de infectare cu COVID prin intermediul bancnotelor sau a monedelor este foarte redusă.

Citeste si:
Aviația israeliană a executat lovituri în Gaza după tiruri de...
Aviația israeliană a executat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2021 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.