Articole de lenjerie care i-au aparţinut împărătesei Elisabeta a Austriei, cunoscută sub numele de Sissi, vor fi puse marţi la vânzare de o casă de licitaţii din Munchen.

Casa de licitaţii Hermann Historica a stabilit preţul de pornire pentru „cele trei piese de lenjerie din garderoba de vară'' la 1.000 de euro (circa 1.220 de dolari).

Casa de licitaţii a spus că obiectele de vestimentaţie datează din perioada 1870-1880 şi includ „un set de lenjerie asortată şi un capot dintr-o pânză albă şi fină, precum şi o pereche de ciorapi lungi din bumbac''.

În fotografiile date publicităţii de casa de licitaţii apare o bluză fără mâneci cu dantelă, iar ciorapii sunt decoraţi cu o mică broderie sub forma unei coroane de culoare roşie însoţită de literele ''E.S''.

Elisabeta de Bavaria s-a născut în 1837 şi a devenit soţia împăratului Austriei Franz Joseph I, din casa de Habsburg, care a domnit din 1848 până în 1916. Împărăteasa a murit în 1898.

Împărăteasa Elisabeta a devenit o figură populară, în special în spaţiul germanofon, în urma unei serii de filme, realizate în anii 1950, care înfăţişează o versiune idealizată a vieţii acesteia.

Printre obiectele care i-au aparţinut împărătesei Elisabeta şi care vor fi scoase la licitaţie se numără rochii, o valiză de călătorie cu obiecte de lenjerie şi un divan aurit.

O „elegantă rochie de salon'', cu un preţ de pornire de 4.500 de euro, şi o „pelerină neagră pentru dimineaţă'', din 1889, cu preţul de pornire 2.000 de euro, sunt afişate pe pagina de internet a casei de licitaţii.

După ce Rudolf, fiul împărătesei, s-a sinucis în 1889, se crede că împărăteasa s-a îmbrăcat apoi doar în negru.

Casa de licitaţii Hermann Historica a fost criticată cu alte ocazii pentru că a scos la vânzare suveniruri naziste.

Sissi nu este prima personalitate istorică ale cărei obiecte de lenjerie sunt scoase la vânzare de această casă de licitaţii. Un articol de lenjerie din mătase, care a aparţinut liderului nazist Hermann Goering, a fost vândut la aceeaşi casă de licitaţii pentru suma de 3.000 de euro în urmă cu câţiva ani, potrivit Agerpres.

Citeste si:
9 articole din garderoba unei femei care îi înnebunesc pe bărbați
9 articole din garderoba unei...

Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.