Hrănirea porumbeilor în Timișoara va fi interzisă. Cei ce vor sfida noua regulă riscă o amendă de până la 200 de lei. Noua lege intră în vigoare abia de la începutul anului viitor.

Până la momentul intrării noi reguli în vigoare, locuitorii şi turiştii vor fi informaţi despre decizia luată de autorităţi.

Piața Victoriei din Timișoara este acaparată de o mulțime de porumbei. Zilnic, bunicii și părinții își aduc acolo copiii pentru a hrăni păsările cu pâine, covrigi, pufuleți sau resturi de mâncare.

Anunțul despre noua decizie i-a nemulțumit pe timișoreni.

Nu mi se pare o idee bună, pentru că copiii se bucurau dacă porumbeii mâncau și na, se bucurau de ei. Așa, porumbeii nu vin la copii”.

Suntem complet dezamăgiți ca și iubitori de animale. Cum îi explici la un copil? Vin cu copilul meu mic de 7 ani aici, cum îi explic că nu am voie să dau mâncare la porumbei?”., au declarat câteva localnice.

Momentan, autoritățile vor informa populația despre decizia luată, iar apoi vor recurge și la amenzi. Alte orașe mari din Europa la fel au introdus o astfel de regulă, cum ar fi: Roma, Viena sau Piața San Marco din Veneția.

Retail jobs

Părerile consilierilor locali despre noua regulă

„Porumbeii sunt păsări sălbatice, hrănirea lor de către oameni nu le este benefică. Porumbeii nu vor dispărea din Timișoara, că nu au dispărut niciunde din orașele europene. Doar că vom avea o populație cu înmulțire controlată și mai sănătoasă”, a declarat Rodica Militaru, consiler local.

Există elemente care duc la stricăciuni pentru monumentele istorice, dar soluțiile pentru astfel de situații sunt soluții integrate, există tehnologie în momentul de față”, a afirmat Dan Diaconu, consilier local.

Autoritățile intenționează să contruiască porumbare pentru păsările care acum se adăpostesc în spații insalubre, menționează stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Mai 2021 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.