Hrănirea porumbeilor în Timișoara va fi interzisă. Cei ce vor sfida noua regulă riscă o amendă de până la 200 de lei. Noua lege intră în vigoare abia de la începutul anului viitor.

Până la momentul intrării noi reguli în vigoare, locuitorii şi turiştii vor fi informaţi despre decizia luată de autorităţi.

Piața Victoriei din Timișoara este acaparată de o mulțime de porumbei. Zilnic, bunicii și părinții își aduc acolo copiii pentru a hrăni păsările cu pâine, covrigi, pufuleți sau resturi de mâncare.

Anunțul despre noua decizie i-a nemulțumit pe timișoreni.

Nu mi se pare o idee bună, pentru că copiii se bucurau dacă porumbeii mâncau și na, se bucurau de ei. Așa, porumbeii nu vin la copii”.

Citeste si:
Incendiu devastator la un depozit de frigidere de lângă Timișoara
Incendiu devastator la un...

Suntem complet dezamăgiți ca și iubitori de animale. Cum îi explici la un copil? Vin cu copilul meu mic de 7 ani aici, cum îi explic că nu am voie să dau mâncare la porumbei?”., au declarat câteva localnice.

Momentan, autoritățile vor informa populația despre decizia luată, iar apoi vor recurge și la amenzi. Alte orașe mari din Europa la fel au introdus o astfel de regulă, cum ar fi: Roma, Viena sau Piața San Marco din Veneția.

Părerile consilierilor locali despre noua regulă

„Porumbeii sunt păsări sălbatice, hrănirea lor de către oameni nu le este benefică. Porumbeii nu vor dispărea din Timișoara, că nu au dispărut niciunde din orașele europene. Doar că vom avea o populație cu înmulțire controlată și mai sănătoasă”, a declarat Rodica Militaru, consiler local.

Există elemente care duc la stricăciuni pentru monumentele istorice, dar soluțiile pentru astfel de situații sunt soluții integrate, există tehnologie în momentul de față”, a afirmat Dan Diaconu, consilier local.

Citeste si:
Prognoza economică pentru săptămâna 24-30 mai
ECONOMIC | Previziunile...

Autoritățile intenționează să contruiască porumbare pentru păsările care acum se adăpostesc în spații insalubre, menționează stirileprotv.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.