Trăsura folosită în trilogia de filme „Sissi” despre împărăteasa Elisabeta a Austriei (1837-1898) a fost vândută joi la o licitaţie online cu peste 125.400 de dolari.

Potrivit agenţiei austriece de presă APA, preţul de achiziţie la licitaţia organizată de casa Dorotheum din Salzburg a depăşit considerabil valoarea estimată iniţial, între 5.900 şi 8.200 de dolari.

Trăsura, cu o vechime de 120 de ani, făcea parte din colecţia privată a castelului Fuschl din regiunea austriacă Salzburg, care în film este prezentat drept castelul din Possenhofen (Bavaria), loc de origine al familiei prinţesei Sissi.

Trăsura este un model Landau, produsă probabil în Belgia în anul 1900 şi era foarte bine echipată pentru acea epocă, potrivit casei de licitaţii.

Montată pe un şasiu de metal, cu o caroserie din lemn şi bănci capitonate cu piele, trăsura pentru patru persoane dispune de asemenea de un cufăr pentru bagaje în partea din spate şi suporturi pentru felinare cu gaz în părţile laterale.

Retail jobs

Cele trei filme, „Sissi”, „Sissi, tânăra împărăteasă” şi „Sissi, destinul unei împărătese”, au fost realizate de Ernst Marischka şi au avut premiera în 1955, 1956, respectiv 1957.

„Sissi” este primul film din trilogia romanţată dedicată tinerei împărătese şi a transformat-o pe Romy Schneider, în vârstă de 17 ani la momentul filmărilor, într-un star de talie mondială.

Succesul primului film a dus la alte două continuări, trilogia fiind realizată pe parcursul a trei ani.

În toate cele trei filme, Romy Schneider joacă alături de mama ei reală, Magda, care a interpretat rolul ducesei Ludovika de Bavaria.

Prin frumuseţea decorurilor, a locurilor în care a fost filmat şi a costumelor, dar şi a distribuţiei şi scenariului romanţat, care se depărtează uneori de adevărul istoric, „Sissi” este considerat unul dintre cele mai frumoase basme reale, scrie Agerpres.

Citeste si:
Jacheta lui Zelenski a fost vândută cu 90.000 de lire sterline la o...
Jacheta lui Volodimir...

Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.