Un bărbat din Franța a vrut să își transmită moartea live pe Facebook dar rețeaua de socializare a decis să interzică filmul.

Alain Cocq suferă de peste 34 de ani de o boală degenerativa rară și incurabilă. De curând, acesta refuză să mănânce sau să își ia medicamentele și spune ca își dorește ca întreaga lume să vadă moartea lui pentru ca autoritățile franceze să facă eutanasierea asistată legală.

Cocq a vrut să își transmită moartea pe Facebook dar rețeaua de socializare refuză să îi publice clipurile. Oficialii Facebook au declarat că deși respectă dorința bărbatului, nu pot publica astfel de conținut deoarece ar putea duce la un val de autoagresiuni. Aceștia au mai precizat că au luat decizia după ce au consultat mai mulți experți.

Francezul a adresat o scrisoare deschisă și președintelui Emmanuel Macron pentru a-i permite eutanasierea. Acesta i-a răspuns că îi respectă dorința, dar nu-l poate ajuta dincolo de litera legii. Eutanasierea este interzisă în Franța, dar bolnavilor li se permite să ceară să fie sedați profund până la decesul survenit natural.

Cocq a declarat că nu este descurajat de decizia luată de Facebook și că va găsi altă soluție pentru a-și transmite moartea live pe internet.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Septembrie 2020 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.