Sucurile acidulate au efecte devastatoare asupra organismului. Din păcate, aceste efecte se văd în timp, iar mulți oameni consideră că este sigur să le consumi.

În primul rând, o singură doză de Coca-Cola conține 34 de grame de zahăr, adică 10 lingurițe. Organizația Mondială a Sănătății recomandă să nu consumăm mai mult de șase lingurițe de zahăr pe zi, dar o singură doză de suc acidulat depășește cu mult această limită.

Farmacistul Niraj Naik din Marea Britanie a realizat un infografic în care arată ce se întâmplă în corpul tău la o oră după ce au consumat suc acidulat.

Ce se întâmplă în corpul tău când bei suc cu acid

În primele 10 minute, fosforul, ingredientul care dă aroma sucului acidulat, intra în sistem. După 20 de minute, nivelul de glucoză și insulina din organism cresc, iar ficatul începe să transforme zahărul în grăsime.

Organismul absoarbe cafeina, ceea ce duce la creșterea fluxului sangvin. Ficatul continuă să elibereze zahăr în sânge, ceea ce face ca senzația de oboseală să dispară.

Retail jobs

După 50 de minute, fosfatul de magneziu, acidul fosforic, zincul şi calciul duc la o accelerare a digestiei. După o oră, mineralele care ar trebui să ajungă în oase, precum magneziul, calciul şi zincul, sunt excretate în urină.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 August 2020 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.