Diferențe în genom ar putea explica de ce elefanții, aceste mamifere uriașe, se îmbată foarte repede.

Un elefant, o balenă narval și un porc de guineea intră într-un bar.

Acesta ar putea fi începutul unui banc copios în care se ia în derâdere capacitatea limitată a acestor mamifere de a face față alcoolului.

De vină este o mutație a genei ADH7 care face ca organismul lor să întâmpine dificultăți în asimilarea etanolului.

Dacă porcușori de guineea nu obișnuiesc să consume fructe dulci care conțin nectar care ar putea fi convertit în etanol, elefanții au fost prinși cu nenumărate ocazii savurând astfel de alimente.

Studiul realizat de Universitatea Calgary din Canada pare să fi elucidat misterul elefanților care încep să se poarte ciudat după ce mănâncă prea multe fructe fermentate. Aceștia merg legănat și devin mai agresivi la scurt timp după ce au consumat aceste fructe.

Oamenii de știință erau de părere că, și dacă elefanții ar fi consumat fructe care conțineau etanol, cantitățile ar fi fost infime raportat la dimensiunea lor.

Descoperirea făcută de cercetătorii de la Universitatea Calgary ar putea explica de ce elefanții nu țin la băutură , în pofida staturii lor.

Din cauza unei mutării a genei ADH7, elefanții și alte mamifere ca rinocerul, castorul și armadillo au o capacitate redusă de procesare a alcoolului etilic. Oamenii, de exemplu, procesează alcoolul de 40 de ori mai eficient.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.