Fotografia facuta de un britanic unor soricei, care par ca se bat cu pumnii, a fost declarata fotografia anului la sectiunea "animale salbatice." Ipostaza a fost surprinsa pe peronul unei statii de metrou din Londra, scrie LADbible.

Imaginea a fost nominalizata pentru concursul ”Fotograful anului 2019” la sectiunea ”animale salbatice”, iar premiul a fost oferit in urma voturilor publicului. In competitie au fost 24 de alte poze, alese dintre 48.000 de inscrieri.

Fotograful, Sam Rowley, este din Bristol, Marea Britanie si si-a numit numit imaginea "Station Squabble" (n.r. Cearta in statie).

Conform publicatiei The Evening Standard, fotografia ar fi fost aleasa castigatoare pentru ca "Imaginea lui Sam ofera o intrezarire asupra modului in care viata salbatica functioneaza intr-un mediu dominat de om. Comportamentul soarecilor este sculptat intocmai dupa rutinele noastre zilnice." S-a completat cu faptul ca poza "ne aminteste ca, desi trecem in fiecare zi pe langa ea, oamenii sunt inruditi cu natura care este atat de aproape de noi - sper ca fotografia ii va inspira pe oameni sa se gandeasca mai mult la valorile acestei realtii".

Se pare ca fotograful a reusit sa surprinda aceasta imaginea doar pentru ca a asteptat. S-a intins, la propriu, pe peronul metroului si imediat ce a vazut ca soriceii se "cearta" pe niste resturi de mancare cazute de la calatori, a avut inspiratia sa faca fotografia momentului care a durat doar cateva secunde. Ulterior cele doua animale au plecat separat.

Competitia a fost organizata de Muzeul de Istorie Naturala din Londra.

We are delighted to announce that the winner of the @lumixuk #WPYpeopleschoice Award is British photographer @samrowleywild with his amazing photograph of mice fighting over food on a London Underground platform. The fight lasted a split second, before one mouse grabbed a crumb and they went their separate ways. Congratulations, @samrowleywild! Thank you to the nature fans all over the world who took the time to check out the shortlisted images and vote for their favourite. Find out more about the winning image and hear Sam’s reaction via the link in Instagram story. #WPY #WildlifePhotographerOfTheYear #Nature #NaturePhotography #Wildlife #WildlifePhotography #Animals #Photography #PhotographyCompetition #NaturePhotos #Instanature #Photographer #NaturalWorld #Urban #London #InstaLondon #ThisisLondon #Londongram #VisitLondon #Art #Lumix #WPYPeoplesChoice #PublicVote #PhotoOfTheDay #Mammals #Winner

Citeste si:
Șerban Huidu, despre accidentul provocat în urmă cu 11 ani: „Asta e...
Șerban Huidu, despre...

A post shared by WildlifePhotographerOfTheYear (@nhm_wpy) on


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.