Un complet de cinci judecatori de la Instanta suprema a respins, marti, recursul in casatie promovat de Liviu Dragnea, prin care fostul lider al PSD solicita sa-i fie anulata condamnarea de 3 ani si 6 luni de inchisoare primita in dosarul angajarilor fictive.

Decizia instantei este definitiva.

Dezbaterile in acest caz au avut loc saptamana trecuta, cand Dragnea a fost adus in instanta, insa judecatorii au amanat atunci pronuntarea pe motiv ca au nevoie de timp pentru a delibera.

Dragnea le-a spus atunci judecatorilor ca este nevinovat si a cerut sa fie achitat.

"Vreau sa ma refer la doua lucruri. In primul rand, la un neadevar - afirmatia DNA ca eu le-am cunoscut pe Adriana Botorogeanu si Anisa Stoica, ca lucrau la DGASPC, dar de fapt veneau la partid, un neadevar ca multe altele folosite de acest Parchet. (...) Eu cred cu tarie ca sunt complet nevinovat si stau de opt luni nevinovat in Penitenciarul Rahova. De aceea nu am platit prejudiciul, pentru ca nu mi s-a parut normal sa platesc pentru o fapta pe care nu am comis-o. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca voi sta in continuare nevinovat la inchisoare sau daca veti dispune eliberarea", declara Dragnea in sala de judecata, relateaza Agerpres.

Avocatii lui Dragnea au explicat ca fapta de care este acuzat fostul lider PSD nu este prevazuta de legea penala, facand trimitere la prevederi din Codul muncii, cu referire la modul in care Floarea Alesu ar fi trebuit sa le sanctioneze pe cele doua angajate de la DGASPC Teleorman.

Este a doua incercare a lui Dragnea de a anula aceasta condamnare prin introducerea unei cai extraordinare de atac, in decembrie 2019 fiindu-i respinsa o contestatie in anulare.

Liviu Dragnea a mai deschis alte doua procese prin care incearca sa scape de condamnare, la Tribunalul Bucuresti si Instanta suprema, iar dezbaterile sunt programate saptamana viitoare.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Conform rechizitoriului intocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, in schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la mentinerea ilegala in posturi a doua angajate - Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Cele doua nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor de munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei PSD Teleorman, a aratat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.