La inceputul sedintei de Guvern, premierul Ludovic Orban a declarat ca vrea sa curete institutiile publice de persoane numite in functii dupa alte criterii decat competenta. Mihnea Nastase, fiul fostului premier Adrian Nastase, si Tudor Buzatu, fiul liderului PSD Vaslui Dumitru Buzatu, au fost pana acum eliberatii din functii.

"Va cer sa opriti toate simulacrele de concursuri la care s-a dat drumul pe ultima suta de metri a fostului guvern. De asemenea, ministrul de Externe va rog sa analizati modul in care au fost facute numirile pe pozitiile diplomatice de consul, consul general, sa verificati daca au fost respectate conditiile generale si sa ii rechemati pe cei care nu au avut nicio legatura cu diplomatia si masurile pe care trebuie sa le exercite personalul diplomatic", a spus Ludovic Orban la inceputul sedintei de Guvern.

"Este important sa curatim institutiile de cei care au ocupat functii de demnitate publica si nu le-au exercitat. Deja am inceput sa semnez decizii si astept sa fac febra musculara de la semnat decizii de demitere a secretarilor de stat, consilierilor, secretari generali si alte categorii care depind de ministri si de premier, pentru ca trebuie sa aducem inapoi competenta, profesionalismul, integritatea. Trebuie sa terminam cu pilaraia, cu nepotismul. Am semnat ieri niste decizii 'baiatul lui', 'baiatul lui', si asa mai departe, se vor vedea cand vor fi publicate in Monitorul Oficial", a mai declarat premierul, potrivit Mediafax.

Tudor Buzatu era secretar de stat in cadrul aparatului de lucru al guvernului.

Mihnea Nastase ocupa postul de consilier onorific al vicepremierului pentru implementarea parteneriatelor strategice si a fost numit in functie in luna iunie. Initial, acesta a fost consilier al fostului europarlamentar PSD Catalin Ivan, apoi a devenit consilier pentru delegatia PSD in Parlamentul European, atunci cand a inceput conflictul intre Catalin Ivan si Liviu Dragnea, scrie g4media.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.