Cadavrele a 39 de persoane au fost descoperite in noaptea de marti spre miercuri intr-un tir la un complex industrial la est de Londra, in Essex, iar politia a anuntat arestarea unui barbat sub suspiciunea de crima, relateaza presa britanica si agentiile internationale de stiri.

Vehiculul in care au fost gasite 39 de cadavre in comitatul britanic Essex este un camion frigorific, a anuntat miercuri consilierul delegat al Asociatiei Transportului Rutier (Road Haulage Association), Richard Burnett, citat de agentia EFE.

Aceasta tragedie ''evidentiaza pericolul pe care il reprezinta mafiile care fac trafic cu imigranti si introduc ilegal (in alte tari) persoane ascunse in camioane'', a mai spus Burnett in fata presei, potrivit Agerpres.

Cele 39 de cadavre (38 de adulti si un adolescent) au fost gasite intr-un parc industrial din localitatea Grays, la est de Londra, intr-un camion venit din Bulgaria.

Conditiile in care au fost gasite aceste persoane sunt ''absolut infioratoare'', a declarat acelasi reprezentant al Asociatiei Transportului Rutier. Camerele frigorifice ''sunt obscure (...) si temperaturile ajung acolo la minus 25 de grade daca transporta produse congelate'', ceea ce face ca un om sa moara foarte rapid intr-un asemenea spatiu, explica acesta.

Soferul, un barbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat, a anuntat politia.

Intrebat despre ruta pe care ar fi putut s-o urmeze camionul inainte de a ajunge in Marea Britanie, el a raspuns ca este posibil ca acel camion sa fi venit cu feribotul de la Cherbourg (Franta) pana la Rosslare (Irlanda), apoi pe sosea pana la Dublin, de unde sa se fi imbarcat pe un alt feribot pana la Holyhead (Tara Galilor) si mai departe sa fi ajuns tot pe sosea pana in comitatul Kent.

In opinia lui Richard Burnett, soferul ar fi ales aceasta ruta ocolitoare pentru ca Cherbourg este un port cu volume mici de trafic si unde probabil controalele de securitate nu sunt la fel de riguroase ca la Coquelles sau Dover, unde in plus exista si aparate care detecteaza batai ale inimii si se folosesc caini dresati.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.