Un copil in varsta de 7 ani, de la o scoala din comuna Dagata, judetul Iasi, care sufera de insuficienta cardiaca, a fost pus de invatatoare sa stea in fata clasei in genunchi si cu mainile ridicate.

Elena Motas, consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iasi, a scris pe Facebook despre intamplarea de la scoala din satul Zece Prajini. Aceasta sustine ca invatatoarea era de fapt "fosta vanzatoare la un market, fara experienta si fara testare", potrivit hotnews.ro.

"Vreau sa va relatez o intamplare de la scoala Dagata cu precizarea ca nu as vrea sa fiu interpretata gresit sau ca sunt subiectiva.

Criza personalului calificat din sistem a facut ca la scoala din Zece Prajini directorul sa angajeze o 'invatatoare', fosta vanzatoare la un Market, fara experienta si fara testare.

Aceasta doamna a venit insotita la scoala de sotul ei si de propriul copil. A considerat foarte educativ sa puna un copil rom din clasa a II-a sa stea in genunchi cu mainile sus... drept pedeapsa. Copilul suferea de obezitate si insuficienta cardiaca.

Sa umilesti un copil de 7 ani in fata propriului copil, mi se pare o lectie de rasism si un abuz emotional fara precedent. Umilinta ar fi durat si mai mult daca educatoarea nu ar fi dat buzna in clasa, educatoarea de etnie roma.

Directorul a incercat sa musamalizeze incidentul si a sfatuit-o pe vanzatoare sa demisioneze, insistand ca mama elevului sa nu faca sesizare. Eu personal am sesizat inspectoratul scolar in speranta ca va analiza imprejurarile in care s- au petrecut lucrurile! O demisie nu rezolva criza din sistem, iar musamalizarea incidentelor va conduce la perpetuarea comportamentelor abuzive", a scris Elena Motas, consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iasi.

"O echipa de inspectori se va deplasa in cursul zilei de maine la fata locului pentru a verifica situatia", a declarat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Iasi.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.