Cangurii vor fi impuscati in statul australian Victoria (sud-est) pentru a servi drept hrana pentru animalele de companie, in cadrul unui program menit sa tina sub control cresterea numarului acestor marsupiale, informeaza DPA.

Sapte zone din acest stat, acoperind arii cu un numar semnificativ de canguri, au fost alese pentru acest program, a indicat marti ministrul agriculturii din statul Victoria, Jaclyn Symes.

Un numar alocat de canguri, stabilit de guvern pe baza studiilor privind populatia acestor marsupiale, va putea fi ucis de vanatori acreditati in cadrul programului mentionat.

"Programul echilibreaza necesitatea de a mentine populatiile de canguri la niveluri sanatoase si de a ne asigura ca fermierii nu sunt depasiti de numarul mare de canguri care pot manca recoltele, deteriora proprietatile si concura cu animalele de la ferme pentru furaje si apa", a precizat Symes intr-o declaratie, potrivit Agerpres.

Carcasele vor fi procesate pentru a intra in componenta hranei pentru animalele de companie, oferite de catre producatorii autorizati.

Noul program inlocuieste un program pilot desfasurat in ultimii cinci ani.

Fermierii si proprietarii de terenuri vor putea sa continue uciderea cangurilor pe propriile proprietati, insa carcasele respective nu vor putea fi procesate in cadrul noului program, au precizat autoritatile.

Impuscarea cangurilor pentru hrana animalelor de companie a impartit comunitatea, multi fermieri sustinand initiativa, in timp ce activistii pentru drepturile animalelor au calificat acest act drept unul "crud".

In martie, Societatea australiana pentru canguri a indicat ca 1 milion de canguri au fost ucisi de la debutul programului pilot in 2014.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.