Senatul a respins luni, in plen, cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale in cazul fostului ministru al Sanatatii Florian Bodog pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si fals intelectual intr-un dosar legat de modul in care a angajat o consiliera in perioada mandatului.

Votul a fost secret cu bile, in favoarea cererii pronuntandu-se 30 de senatori, 82 au votat impotriva si patru s-au abtinut.

Cererea DNA de ridicare a imunitatii a senatorului Florian Bodog a fost transmisa la inceputul lunii iulie.

"Senatul hotaraste sa nu ceara urmarirea penala a domnului senator Florian Bodog, fost ministru al Sanatatii in perioada ianuarie 2017 - ianuarie 2018 pentru faptele care fac obiectul Dosarului 344/P/2019 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de casatie si Justitie, DNA, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie", stipuleaza documentul adoptat.

"PNL nu doreste ca niciuna dintre Camerele Parlamentului sa indeplineasca rolul de curte de judecata", pentru ca "toti cetatenii romani sunt egali in fata legii", a sustinut, in cadrul dezbaterilor, senatorul liberal Iulia Scantei, care a spus ca nu exista niciun criteriu obiectiv care sa justifice raportul de respingere a solicitarii propus de Comisia juridica.

USR a votat pentru ridicarea imunitatii lui Florian Bodog

"Astazi dumneavoastra ne solicitati sa fim o curte de judecata in privinta unui membru al Senatului, Florian Bodog, si astfel sa impiedicam sau sa intarziem, dar sa impiedicam astazi inceperea unor acte prealabile de urmarire penala. PNL nu va sustine. Va vota deschis pentru ca un coleg senator (...) sa poata sa ajunga in fata organelor de urmarire penala, sa-si faca dovada propriilor aparari asa cum si le-a facut si aici in plenul Senatului", a spus Scantei.

Senatorul Florina Presada a explicat votul USR pentru incuviintarea urmaririi penale a lui Florian Bodog.

"Nu cred ca este rolul nostru sa oprim din a-si face treaba organele judiciare. Nu pot sa pot sa nu remarc ca afirmatia domnului Bodog cum ca nu a facut niciodata nimic gresit si ca este un om integru este contrazisa de faptul ca i s-a retras titlul de doctor recent, in urma constatarii unui plagiat, in ceea ce-i priveste teza de doctorat. Asa ca nu stim cata credibilitate au aceste afirmatii venite din partea domnului Bodog. Legea trebuie sa poata sa-si continue calea", a mentionat Presada, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Raed Arafat: „Ultimele şase luni din viaţa mea au fost un coşmar”
Raed Arafat: „Ultimele şase...

Senatorul PSD Serban Nicolae a afirmat ca ceea ce voteaza plenul "este si in spiritul si in litera" Constitutiei, a Legii privind responsabilitatea ministeriala, a Regulamentului Senatului.

Vicepresedintele social-democrat al Senatului Titus Corlatean a pledat pentru respectarea actelor normative in vigoare.

"Am aflat de-a lungul vietii, si o spun cu un gust amar, nu doar din clasici si mari ai literaturii universale, ci din viata noastra cotidiana in plan european si national ca legea este, cel mai adesea, pentru catei, nu pentru dulai. As vrea sa intelegem ca in aceasta lume, daca vom continua sa facem noi intre noi greseli, vom continua sa fim tratati precum cateii, in timp ce marii dulai vor stabili regulile jocului. Senatul este intr-o procedura constitutionala, in care el are datoria data de Constitutie. Daca ne dorim treaba aceasta, haideti sa ne strangem cu totii, modificam Constitutia si facem ce alte state nu au facut, care au stabilit un nivel de imunitate mult mai ridicat si nimeni nu i-a intrebat de sanatate, insa noi suntem la categoria catelusi. Haideti sa stabilim prin vot care este pozitia Senatului Romaniei, indeplinind un atribut constitutional", a spus Corlatean.

Citeste si:
Fiu lui Romică Țociu, mesaj emoționant după ce au câștigat a doua...
Fiu lui Romică Țociu, mesaj...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.