Presedintele american Donald Trump a ironizat-o marti pe tanara activista de mediu Greta Thunberg, afirmand ca aceasta 'pare o tanara foarte fericita', dupa ce adolescenta, retinandu-si cu greu lacrimile, a luat cuvantul luni de la tribuna ONU, noteaza AFP.

Adolescenta suedeza in varsta de 16 ani, devenita simbolul revoltei tinerilor in fata inactiunii la urgenta climatica, le-a cerut socoteala luni liderilor lumii intr-un discurs pasionat, in care, cu o voce manioasa, i-a acuzat ca i-au 'furat visurile si copilaria'.

'Pare o tanara foarte fericita care priveste spre un viitor luminos si minunat. Cat de placut de privit!', a ironizat presedintele american, un negationist notoriu al schimbarilor climatice si care a retras SUA din Acordul de la Paris, scrie Agerpres.

Tweet-ul lui Trump a fost postat deasupra unei inregistrari video a discursului Gretei Thunberg, in care aceasta declara, intre altele: 'Oamenii sufera, oameni mor, ecosisteme intregi se prabusesc. Suntem la inceputul unei extinctii in masa si tot despre ce vorbiti sunt bani si povesti despre crestere economica eterna. Cum indrazniti?'

Mesajul lui Donald Trump i-a scandalizat pe numerosi internauti, provocand 16.000 de raspunsuri in trei ore.

'Donald Trump ataca o tanara nevinovata, este absolut dezgustator', a scris unul dintre ei.

Multi altii i-au dat insa dreptate presedintelui american, acuzand-o pe tanara activista, care sufera de sindromul Asperger, ca a fost 'spalata pe creier'.

Greta Thunberg si Donald Trump si-au incrucisat pentru scurt timp drumurile cu ocazia unui summit ONU privind actiunea climatica, la New York, unde presedintele american si-a facut o aparitie neasteptata de circa 10 minute. O inregistrare video surprinsa in momentul intalnirii o arata pe adolescenta sagetandu-l cu privirea pe Trump.

Citeste si:
Aurescu, ales în funcția de judecător al Curţii Internaţionale de...
Bogdan Aurescu este primul...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.