Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB) au dispus urmarirea penala pe numele lui Gino-Mario Iorgulescu pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Spitalul Elias, unde se afla Mario Iogulescu, a fost informat cu privire la faptul ca organele judiciare se vor deplasa, vineri, la sediul unitatii medicale in vederea efectuarii unor activitati procedurale.

"Intrucat procurorul de caz a fost informat telefonic de catre reprezentantii spitalului cu privire la un posibil transfer al pacientului la o clinica din Uniunea Europeana, in cursul zilei de 20 septembrie, s-a decis ca activitatea mentionata anterior sa fie efectuata de indata. In acest sens, la data de 19 septembrie 2019, in jurul orei 19:00, un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, insotit de ofiteri din cadrul Politiei Capitalei, s-a deplasat la Spitalul Elias in vederea aducerii la cunostinta a acuzatiei formulate. Insa, data fiind starea de sanatate critica a persoanei in cauza, aceasta activitate nu a putut fi realizata, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind ca nu este oportuna realizarea acestei activitati procedurale", se arata in comunicat, potrivit Agerpres.

Vineri, reprezentantii Spitalului Elias au transmis foaia de observatie medicala a pacientului intocmita pana la momentul respectiv. Procurorul de caz a fost informat telefonic cu privire la faptul ca urmeaza sa fie transferat la o clinica din Uniunea Europeana, context in care a fost solicitata o informare scrisa din partea Spitalului Elias in acest sens.

"Pana la acest moment, informarea solicitata nu ne-a fost comunicata", precizeaza procurorii.

Potrivit sursei citate, actele si masurile necesare solutionarii cauzei au avut in vedere si starea grava de sanatate a suspectului, astfel cum a fost evaluata de catre medicii din cadrul Spitalului Elias, iar transferul acestuia la o clinica din afara tarii nu impiedica desfasurarea in continuare a urmaririi penale.

Luni, Spitalul Universitar de Urgenta Elias a anuntat ca Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a parasit unitatea medicala, urmand a continua tratamentul in strainatate.

Citeste si:
Raed Arafat: „Ultimele şase luni din viaţa mea au fost un coşmar”
Raed Arafat: „Ultimele şase...

In urma cu doua saptamani, in timp ce se deplasa pe soseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei catre Pod Constanta, Mario Iorgulescu a intrat cu masina pe contrasens si s-a ciocnit cu un autovehicul condus din sens opus de un tanar in varsta de 24 ani. Ca urmare a impactului, tanarul de 24 de ani a murit.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.