Andrei Caramitru, membru al USR, explica de ce Klaus Iohannis "si-o doreste pe Vasilica" in turul 2 al alegerilor, sustinand ca asa va obtine "cresterea PSD-ului".

"Devine evident ca presedintele Iohannis si-o doreste pe Vasilica in turul 2. Nu spun eu, o spun toti comentatorii si analistii independenti. Toti. Inclusiv cei mai degraba favorabili PNL-ului.

De ce? Pentru ca asa castiga sigur. Care e costul? Cresterea PSD-ului. In turul 2 o sa ia un 35-40 la suta.

E foarte trist si un semn urias de slabiciune. Daca era un candidat curajos, cu viziune, cu capacitate de mobilizare - ar fi castigat lejer in fata oricui (are imensul avantaj ca e in functie). Si ar fi sustinut pentru turul 2 partidul cu care si-ar fi dorit sa faca reforme reale (USR/PLUS). Ar fi tintit o supra-majoritate in parlament de la anul de 2/3 cu care sa schimbe constitutia (PNL/USR/PLUS).

Insa blatul, slabiciunea si USL-ul sunt parte a «ambitioasei» «Romanie normala» pe care ne-o propune. Sistemul. Asa cum e el acum.

Nu-i nimic. Vasilica nu va intra in turul2 oricum. Si atunci vom vedea, in fata unui candidat USR fara complexe, ca Imparatul e gol", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.