Placa de piatra pe care au fost gravate cuvinte de multumire la adresa premierului Viorica Dancila si presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Gabriel Zetea, pentru reparatia scolii din localitatea Dragomiresti, prinsa pe peretele scolii, este o actiune privata si apartine primarului localitatii, a precizat, marti, pe pagina sa de Facebook, presedintele CJ.

"Placa de piatra este o initiativa privata, platita si realizata din banii proprii de catre domnul primar Tiplea. Domnia sa a dorit sa aduca o pata de culoare evenimentului de ieri si sa prezinte in cadrul ceremoniei o creatie personala, o placa realizata prin munca sa (placa fiind, din cate am inteles gravata personal de catre domnul primar). Placa a fost doar prezentata in cadrul ceremoniei organizate de catre Primaria Dragomiresti si va fi relocata intr-o locatie privata, aleasa de catre domnul primar, placa fiind proprietatea intelectuala a domnului primar Tiplea", a precizat, in postarea sa, Gabriel Zetea.

Acesta a mentionat ca nu a solicitat nimanui din administratia publica sa-i aduca multumiri pentru activitatea sa de presedinte al CJ.

De asemenea, presedintele CJ a mai mentionat ca investitia, derulata in timp record, sustinuta de catre Guvern prin PNDL s-a ridicat la valoarea de 3,5 milioane de lei, iar lucrarile de reparatie a scolii au durat mai putin de doi ani. Scoala a fost construita in anii 1950 si nu a fost niciodata reabilitata pana in prezent.

"Azi, in schimb, scoala arata asa cum ar trebui sa arate toate scolile din Romania, cu sali de clasa spatioase, curate si, in cel mai scurt timp, dotate cu toate utilitatile necesare desfasurarii unui proces de invatamant de calitate!", a mentionat Gabriel Zetea.

"Nu am cerut niciodata multumiri nimanui pentru activitatea prestata in administratia publica locala. Consider ca este datoria celor alesi sa munceasca serios si sa lase realizari in urma mandatelor temporare pe care le primesc in urma votului cetatenilor. Munca harnica, zilnica si cu rezultate este apreciata de catre cetateni si nu laudele efemere, sincere sau nu, adresate conducatorilor vremelnici!" a mai spus Gabriel Zetea.

In context, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a precizat, marti, intr-un comunicat de presa, ca placa respectiva a fost o initiativa a primarului din localitatea Dragomiresti, institutia nu a fost consultata, iar edilul a spus ca urmeaza sa mute placa in alt spatiu.

Citeste si:
CNSU a declarat stare de alertă în Maramureș din cauza deșeurilor
CNSU a declarat stare de...

Placa a fost prezentata autoritatilor locale, inclusiv presedintelui CJ Maramures, luni, 9 septembrie, cu ocazia festivitatii de deschidere a noului an scolar, la care au fost prezenti numerosi elevi si parintii acestora.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.