Comitetul Național pentru Situații de Urgență a declarat stare de alertă în județul Maramureș din cauza deșeurilor.

Stare de alertă din cauza deșeurilor în Maramureș

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat instituirea stării de alertă la nivelul județului Maramureș din cauza deșeurilor adunate. Tratarea și depozitarea gunoiului din județul Maramureș vor fi asigurate timp de 6 luni de către operatori autorizați din Oradea.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cu privire la propunerile formulate în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș nr. 31/25.10.2022 cu privire la instituirea și aplicarea stării de alertă la nivelul județului Maramureș.

Tratarea și depozitarea deșeurilor din Maramureș se va realiza în baza unui contract încheiat între autoritățile responsabile în acest domeniu și operatorii economici autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea. Instituția Prefectului Județului Maramureș va întocmi un raport în fiecare lună pentru Departamentul pentru Situații de Urgență, în care va indica stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.

Problema deșeurilor nu este întâlnită doar în Maramureș. În România, anterior, au fost raportate mai multe cazuri în care tone întregi de deșeuri au ars, poluând și mai mult mediul. Nici la capitolul sortării deșeurilor România nu stă prea bine.

Ciucă, despre adoptarea unor soluții pentru sortarea și colectarea deșeurilor

Premierul a anunțat că subiectul colectării și sortării deșeurilor a fost discutat în cadrul ședinței Guvernului. Autoritățile sunt în căutarea celor mai eficiente soluții. Cu această ocazie, Ciucă spune că se va atinge și jalonul din PNRR.

„Este un domeniu de mare perspectivă pentru dezvoltarea sustenabilă a României. Căutăm şi vom identifica cu certitudine soluţiile cele mai eficiente pentru colectarea şi reutilizarea tuturor tipurilor de deşeuri. La această hotărâre şi-au adus contribuţia mai multe ministere şi apreciez că, odată cu adoptarea ei, vom reuşi să atingem şi jalonul din PNRR privind adoptarea acestei strategii", a spus prim-ministrul.

Citeste si:
CNSU a declarat stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii
CNSU a declarat stare de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.