Siminica Mirea, senator PSD Olt, a depus un proiect legislativ in Parlament, care vizeaza patrunderea oricarei persoane intr-o locuinta, fara mandat, in cazul in care viata unei persoane este in pericol, sau o persoana a fost rapita.

La articolul 157 din Codul de Procedura Penala, se adauga un al treilea alineat care prevede: "Prin exceptie, este permisa patrunderea oricarei pesoane in domiciliu, fara emiterea unui mandat de perchezitie domiciliara, atunci cand exista indicii temeinice privind existenta unei primejdii privind viata sau integritatea fizica a unei persoane si este necesara patrunderea pentru inlaturarea acesteia", potrivit digi24.ro.

In acelasi timp, alta prevedere a acestui proiect este cresterea exigentelor cu privire la eliberarea conditionata, in cazul detentiei pe viata. Persoana condamnata va face 20 de ani cu executare din pedeapsa sa, trebuie sa aiba o conduita buna, fara sa reprezinte un pericol pentru societate si sa nu fi savarsit infractiunea de omor calificat.

Pedepse cu inchisoarea pentru sechestrarea de persoane

O alta prevedere a acestui proiect consta in pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 8 ani pentru sechestrarea unei persoane si pedeapsa cu inchisoarea, de la 6 luni la 2 ani pentru supravegherea nelegitima si fara drept a unei persoane sau a locuintei acesteia.

Propunerea Siminicai Mirea mai prevede pedepse de la o luna la 2 ani pentru amenintarile prin telefon sau alte mijloace de comunicare, pedeapsa putand varia in functie de gravitatea faptei.

Citeste si:
PSD îl atacă dur pe Florin Cîțu: „Face doar circ și spectacol pe...
PSD îl atacă dur pe Florin...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Alte pedepse prevazute de aceasta propunere legislativa mai sunt si pedepsele cu inchisoarea de la 2 la 5 ani, pentru supunerea unei persoane la munca fortata, iar articolul 222 din Codul Penal, cu privire la racolarea de minori in scopuri sexuale, va prevedea pedeapsa cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani, in loc de maxim un an, cum era prevazut in legea initiala, mai precizeaza cei de la digi24.ro.

Proiectul mai urmareste si modificarea Articolului 223 din Codul Penal, care va cuprinde: "Pretinderea in mod repetat de favoruri de natura sexuala in cadrul unei relatii de munca sau al unei relatii similare, daca prin aceasta victima a fost intimidata sau pusa intr-o situatie umilitoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda".

Aceasta propunere legislativa a senatoarei a venit in urma intamplarilor din cazul Caracal. Codul si Procedura Penala fiind neclare cu privirea la patrunderea in locuinta unei persoane, fara a avea mandat de perchezitionare. Siminica Mirea motiveaza aplicarea modificarilor prin faptul ca legislatia ar fi mult prea permisiva cu infractorii.

Citeste si:
Directoarea unei școli din București, condamnată la 3 ani de...
Directoarea unei școli din...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.