Un seism puternic, cu magnitudinea 7,3, s-a produs la est de Indonezia duminica, lovind Insulele Moluce (Insulele Mirodeniilor), conform unei informari a Serviciului de prospectare geologica al Statelor Unite (USGS), transmite AFP.

USGS nu a emis avertizare de tsunami, informeaza Agerpres.

Cutremurul s-a produs la putin timp dupa ora locala 18:00 (09:00 GMT), pe Insula Halmahera din Arhipelagul Molucelor, la o adancime de 10 kilometri.

"Cutremurul a fost atat de puternic incat oamenii si-au parasit casele si au fugit in strada cuprinsi de panica", conform unui reprezentant local al agentiei de gestiune a catastrofelor naturale, interogat de AFP.

Autoritatile evalueaza situatia, dar deocamdata nu exista informatii despre eventuale victime si pagube materiale.

Indonezia, un arhipelag ce numara 17.000 de insule, s-a format in locul de intalnire a trei mari placi tectonice - indo-pacifica, australiana si euroasiatica - intr-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activa zona seismica din lume.

In urma cu un an, un seism de 7,5 urmat de un tsunami produs la Palu, pe Insula Sulawesi, s-a soldat cu 2.200 de morti si mii de persoane disparute


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.