O eleva din Ploiesti care a luat bacalaureatul cu media 9,86 a avut probleme in a se poate inscrie la facultate, din cauza ca a pierdut un manual de clasa a XII-a.

Pentru ca a pierdut un manual de informatica, pe care ar fi trebuit sa il predea la sfarsitul anului scolar, elevei i s-a refuzat eliberarea diplomei de Bac si a foii matricole, scrie adevarul.ro.

Eleva Alice Mihaela Brinza s-a vazut pusa intr-o situatie imposibila, deoarece manualul nu se gaseste in librarii si nici nu poate achita contravaloarea lui, la scoala. Conducerea colegiului insa vrea manualul in original, de la editura care l-a tiparit.

"M-am oferit sa dau bani in locul lui, eventual de 3-5 ori mai mult decat face. Mi s-a spus ca nu se poate si ca e musai sa inapoiez manualul de informatica sau nu voi primi diploma de bacalaureat. M-am speriat, pentru ca de luni ar trebui sa-mi depun dosarul la facultate", a mai povestit Alice.

Astazi, fata s-a dus la liceu insotita de tatal sau pentru a remedia problema. Barbatul a explicat pentru Adevarul ca, in fine, totul s-a putut rezolva cu o copie xerox, insa doar dupa interventia parintelui.

"Am venit special din concediu pentru ca fata mea plangea la telefon. Va dati seama ce situatie. Am mers astazi (vineri, 12 iulie - n.red.) la scoala si mi-au dat ca varianta sa fac o copie dupa manual si sa o aduc asa la scoala.

M-au trimis la Biblioteca Judeteana sa iau de acolo un manual pe care sa-l xeroxez, dar cartea nu exista la ei. Le-am cerut celor de la liceu sa-mi dea un manual din depozitul scolii, dar au spus ca nu se poate, pentru ca biblioteca liceului este inchisa", a declarat Marius Branza, tatal elevei, pentru sursa citata.

Din fericire, un xerox din apropierea unitatii de invatamant are manualul in baza de date, iar tanara ii poate face o copie.

Ce spune conducerea liceului I.L. Caragiale din Ploiesti

Directorul colegiului I.L. Caragiale spune ca tatal tinerei avea solutia inca de joi seara, doar ca aceasta a fost transmisa prin intermediul unei colege.

Citeste si:
O elevă care a supraviețuit atacului de de la liceul din Uvalde:...
O elevă care a supraviețuit...

"Domnul respectiv are solutia pentru ca fiica dumnealui sa aduca manualul de aseara de la ora 19:22. I-am transmis printr-o colega de-a mea. I-am explicat ca poata sa traga la xerox un manual, aceeasi editie si de la aceeasi editura de la care a si primit-o (sic!), si pe care poata sa-l aduca la scoala.

Tatal elevei a venit in dimineata aceasta cu scandal la mine si i-am explicat ca avea de aseara rezolvarea la aceasta problema. Manualul acela se gaseste in momentul acesta la marea majoritate a elevilor de clasa a XI-a, pentru ca le-au primit deja. Se poate duce la orice elev de clasa a XI-a, sa-l ceara cu imprumut o jumatate de ora si sa-l traga la xerox.

Copilul acesta stia ca trebuie sa predea manualele din 15 mai. Doua luni sunt. Ea zice ca dirigintele i-a spus ca poate sa dea banii pe manuale. Din 291 cat are seria de clasa a XII-a, numai ea stia ca poate sa dea banii. Nu este voie", a declarat Carmen Bajenaru, directorul liceului.

Citeste si:
Bacalaureat 2022. Lista facultăților la care poți fi admis fără BAC
Bacalaureat 2022. Lista...

In acelasi timp, Bajenaru recunoaste ca Alice nu a fost informata ca poate da o copie xerox in locul manualului original.

"Eu am nevoie de un manual. Copilul nu a intrebat daca poate sa dea o copie xerox sau un manual scanat. I s-a spus sa dea acelasi manual. Nu i s-a precizat ca trebuie sa fie in copertile acelea de la editura", a mai completat directorul pentru Adevarul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.