Avocata familiei care a primit in adoptie fetita din Baia de Arama a anuntat, luni, ca a depus plangere penala impotriva procurorului general interimar Bogdan Licu si a procurorului care se ocupa de ancheta, Mihaiela Iorga Moraru.

Avocata sustine ca procurorul Mihaiela Iorga Moraru de la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ) a retinut pasaportul Sorinei, fara a exista o hotarare a unei instante in acest sens.

"Procurorul Mihaiela Iorga Moraru a retinut pasaportul acestui copil, cerandu-l de la Directia de pasapoarte. Potrivit hotararii judecatoresti care nu a fost desfiintata, Gabriela si Ramona Sacarin sunt parintii acestui copil. Ei au facut o cerere de eliberare a pasaportului, insa pasaportul a fost cerut de procurorul Iorga Moraru pentru a impiedica acest copil sa plece din tara. Aceasta este o restrangere a libertatii de circulatie. De fapt, este un control judiciar informal pe care aceasta doamna procuror l-a impus fara a fi supus controlului instantelor de judecata. Oprim copilul in tara si statul roman ia masuri fara probe, in baza unui fake news. Intreb si eu - aceasta sectie (SIIJ - n.r.) este competenta, plecand asa de la un presupus dosar de adoptie, ca nu stiu ce suspiciune a fost aici, ca vai nu stiu ce judecator nu stiu ce a facut, sa cerceteze pe oricine? Sa cerceteze pasaportul Sorinei si adoptia?", a spus avocata.

Avocata mai sustine ca Mihaiela Iorga Moraru a facut presiuni asupra mamei adoptive, Ramona Sacarin, pentru ca aceasta sa dea informatii despre judecatori, scrie Agerpres.

"Doamna procuror Mihaiela Iorga Moraru, inclusiv in timpul audierii pe care a facut-o Ramonei Sacarin, a facut diverse presiuni asupra acesteia sa-i dea date despre judecatori. Asa cum se facea pe vremea DNA si toata lumea a condamnat aceste actiuni ale procurorilor abuzivi, ca de asta s-a facut Sectia asta, pentru procurorii abuzivi, doamna procuror Iorga Moraru, cu o tehnica, nu stiu, demna de o cauza mai buna, pentru ca doamna Sacarin nu era aici inculpat, era martor, a facut presiuni asupra ei sa declare ceva impotriva judecatorilor", a precizat avocata.

Procurorii SIIJ au deschis o ancheta pentru savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, fapte in legatura cu judecarea dosarului avand ca obiect cererea de adoptie internationala a fetitei, respectiv instrumentarea dosarului penal in care un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova a efectuat, in urma cu doua saptamani, o perchezitie la domiciliul asistentului maternal pentru a o lua pe fetita.

Citeste si:
Ligia Deca, acuzată de abuz în serviciu
Ligia Deca, acuzată de abuz...

Pe de alta parte, procurorul general interimar, Bogdan Licu, a contestat in instanta decizia judecatorilor prin care fetita din Baia de Arama a fost data spre adoptie si a solicitat interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre minora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.