Mircea Badea a reactionat dupa ce actorul Marius Manole a adresat un mesaj Guvernului.

"Bai, Manole, bai, hashtagi, fiti atenti cum e treaba in economia de piata. Am fost si eu la Londra, aplauze pentru mine, si nu o data. Am fost si la New York, aplauze pentru mine, si nu o data. Si eu, in aceasta viata, chiar am vazut teatru. Nu vreau sa-l minimalizez pe Manole, dar, totusi, l-am vazut jucand pe Stefan Iordache.

Am fost si-n strainezia. La teatrele din Londra- si sunt foarte multe - se joaca grav de tot, mult adica. Sunt spectacole care au si 20 de ani. (...) Am fost si la New York, unde e celebra strada de spectacole. Nu la unul, nu la doua, ci la multe. Am dat si 600 de dolari pe un bilet. Acolo nu cred ca le dadea primaria din New York sau ministrul Culturii din USA nu cred ca le dadea morman la teatru, nu, platea lumea bilet. La London e cam la fel. Dai bani multi.

Ce vreau sa spun: Bai, Manole, vrem o tara ca afara. Uite cum se face treaba, tatutule: TNB are sase sali. Daca publicul asta pe care-l tot invoci vrea sa vada teatru cu Manole, ba, da bani pe bilet. Daca publicul nostru de hashtagieni, care au senzatia ca teatrul inseamna actorii din reclame la vopsea si Bendeac si Bobonete ala, asa cred astia, asa au unii senzatia ca ei sunt actori si au ei bani de iPhone-as sa lumineze ei cerul, ca sa apere democratia, statul de drept, si fac ei asa cu iPhone-asul care costa niste bani, probabil luat in rate, dar oricum, au bani de el si eu zic ca au bani atunci si de bilet la teatrul lui Manole. Fii atent cum face un teatru de dreapta care sa nu stea ca un hashtag cu mana intinsa la stat: ba, eu zic ca mareste pretul biletului, ba poate chiar il dubleaza, poate chiar il tripleaza. Eu am verificat cum e la televiziune.

Si la TV e asa: faci o audienta, pauza de publicitate e cea care este, sunt spoturile respective, se masoara audienta pe spot se inmulteste cu... si-ti da cati bani iei pe spot. Ia sa incerce si TNB sa-si produca banii. Daca nu-i produce, atunci, ghinion, inseamna ca lumea nu-i interesata. Daca nu-i interesata, nasol. Ghinion!", a reactionat Mircea Badea, citat de dcnews.ro.

Marius Manole: Traim vremuri ingrozitoare? Eu stiu ca nu

Actorul Marius Manole i-a transmis un mesaj ministrului Culturii, pe fondul crizei actuale din teatre.

Citeste si: Val de concedieri in teatre. Caramitru: TNB are facturi neplatite de 606.000 de lei

"Traim vremuri ingrozitoare? Eu stiu ca nu. Guvernarea dumneavoastra se lauda cu un maximum de realizari in tot ce inseamna economie, o economie care prospera. Sunt aglomerate drumurile pentru ca nu mai fac fata transportatorii cu dusul marfurilor, comertul a inflorit... atunci de ce trebuie sa ne descurcam? Daca totul e bine, nu v-ati imprumutat? Nu mai bine taiati dumneavoastra din pensiile alea speciale si dati la oamenii astia care muncesc cat n-au muncit primarii din orasele astea toata viata lor? Daca inainte ne descurcam, sa va fie rusine! Ne descurcam inainte? Si daca tot sunteti curiosi, sa intrati in teatre si sa vorbiti cu oamenii", a transmis actorul.

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.