Situatia politica din Marea Britanie traverseaza o perioada de haos din cauza Brexit-ului, iar zilele prim-ministrului Theresa May in aceasta functie sunt numarate, insa regatul britanic si Turnul Londrei par sa fie in siguranta si la adapost de o profetie legendara, dupa nasterea a patru pui de corb in celebra fortareata londoneza, informeaza Reuters.

Legenda spune ca daca toti cei sase corbi care traiesc in Turnul Londrei vor parasi aceasta constructie veche de aproape o mie de ani, gazda bijuteriilor coroanei britanice si in prezent o populara atractie turistica, atunci castelul si intregul regat britanic se vor prabusi.

Se crede ca incepand din timpul domniei regelui Charles al II-lea din secolul al XVII-lea, un mic grup de corbi a fost tinut in Turnul Londrei pentru a evita indeplinirea profetiei, iar celor sase "rezidenti" actuali li s-au alaturat recent patru pui, au precizat administratorii cladirii.

"Suntem foarte multumiti sa va spunem ca aici, in Turnul Londrei, avem acum patru minunati pui, aceasta fiind prima eclozare reusita in Turnul Londrei dupa mai bine de 30 de ani", a declarat Christopher Skaife, gardian si pasarar-sef al turnului.

"Am decis ca ar fi o idee buna sa verificam daca putem sa inmultim corbii din Turnul Londrei, pentru a ne asigura viitorul. In definitiv, toate legendele ne spun ca daca acesti corbi parasesc Turnul Londrei, acesta se va prabusi si un mare rau se va abate asupra regatului", a adaugat el.

Doar unul dintre cei patru pui va fi pastrat in turnul londonez si va primi numele de George sau Georgina, la fel ca totii puii care se nasc de Sfantul Gheorghe, sfantul protector al Marii Britanii, a precizat Christopher Skaife.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.