PSD sustine ca presedintele Klaus Iohannis minte in tot ceea ce a afirmat despre bugetul de stat pe 2019, pe care a refuzat sa-l promulge, anuntand ca sesizeaza Curtea Constitutionala, in opinia social-democratilor, motivul real al nemultumirii sefului statului fiind acela ca ca PSD "a taiat bani de la serviciile secrete si i-a alocat pentru educatia si sanatatea copiilor din Romania".

"Iohannis minte! Tot ce a spus despre bugetul propus de PSD+ALDE este o minciuna! Azi nu a vorbit presedintele Romaniei, ci presedintele PNL aflat in campanie electorala prezidentiala. Iohannis Bete-n Roate nu vrea ca economia nationala sa mearga bine in Guvernarea PSD. Este hotarat sa-i faca pe romani sa sufere, doar pentru a putea da vina pe PSD la viitoarele alegeri prezidentiale. Daca bugetul propus de PSD+ALDE nu este bun, cum a putut Iohannis sa aprobe bugetul Guvernului Ciolos care prevedea cu 10 miliarde mai putin la Educatie, cu 16 miliarde mai putin la Sanatate si cu 10 miliarde mai putin pentru comunitatile locale!", afirma social-democratii, potrivit News.ro.

Ei sustin ca este o minciuna si fastul ca autoritatile locale ar fi primit mai putin cu 1 miliard fata de anul trecut sau ca educatia este subfinantata.

"Au primit cu 4,6 miliarde in plus! Este o minciuna sfruntata ca bugetul pentru partide a crescut de 20 de ori, a crescut de 1,6 ori, inclusiv pentru partidul lui Iohannis. PNL a fost cel care a cerut in Parlament majorarea banilor pentru partide si acelasi Iohannis a promulgat legea fara obiectii. Este o minciuna ca Educatia e subfinantata! In 2019, Educatia a primit cel mai mare buget din istorie: 31,2 miliarde lei, fata de numai 21,6 in „Guvernul lui Iohannis”, sustine PSD.
Ei afirma ca motivul real pentru care Iohannis nu a aprobat bugetul este ca PSD "a taiat bani de la serviciile secrete si i-a alocat pentru educatia si sanatatea copiilor din Romania".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca guvernarea PSD a esuat, nu guverneaza pentru romani, ci pentru Dragnea, iar bugetul pe 2019 este „bugetul rusinii nationale”, care nu doar ca pune in pericol economia nationala, dar are aspecte clare de neconstitutionalitate. Presedintele a anuntat ca va sesiza CCR in privinta bugetului.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.