Emma Coronel Aispuro a devenit o figura cunoscuta si controversata in timpul audierilor sotului sau, Joachin "El Chapo" Guzman, in Statele Unite. Ea a fost in sala de judecata la procesul in care acesta a fost condamnat la inchisoare pe viata, marti, dar si la toate celelalte.

Emma Coronel Aispuro, in varsta de 29 de ani, a fost alaturi de sotul ei, "El Chapo" Guzman (61 de ani) la fiecare proces. In pofida marturiilor celor care au fost implicati in proces, ea nu si-a parasit sotul si l-a incurajat mereu. Cei doi sunt casatoriti de 11 ani si au impreuna doua gemene, in varsta de 7 ani.

Sotia lui El Chapo: Il admir ca om

Intr-un interviu acordat pentru BBC, Emma Coronel, o aparitie destul de rara in presa, a vorbit despre sotul ei, dupa ce acesta a fost condamnat, recent, la inchisoare pe viata.

"Nu-l cunosc pe sotul meu asa cum incearca ceilalti sa-l portretizeze. Il admir ca om, ca pe barbatul pe care l-am cunoscut si cu care m-am casatorit", a declarat Emma, potrivit BBC, citat de stirileprotv.ro.

Pentru ea, Guzmán, gasit vinovat de trafic de droguri, arme si spalare de bani, a fost "un excelent tata, prieten, frate, fiu, partener". Femeia a fost in sala de judecata la ultimul proces al sotului ei (cel in care a fost condamnat la inchisoare pe viata) si a ascultat toate marturiile celor implicati, inclusiv cele referitoare la violuri, tortura si asasinatele in care a fost implicat sotul ei (Citeste si: Martor: El Chapo droga si viola adolescente).

Nascuta in California, Emma a crescut in orasul mexican Canelas, in statul Durango. Ea l-a intalnit pe El Chapo la o petrecere, pe cand avea 17 ani. Cateva luni mai tarziu, ea a participat la un concurs de frumusete pe care l-a si castigat. Presa mexicana a relatat ca El Chapo a anuntat atunci ca se va casatori cu ea. In ziua in care Emma a implinit 18 ani, cei doi s-au casatorit, iar ea a devenit a treia sotie a lui El Chapo.

Emma Coronel: M-a cucerit modul in care s-a comportat cu mine

"As spune ca ceea ce m-a cucerit a fost felul in care am vorbit, modul in care s-a comportat cu mine, modul in care am inceput sa ne intelegem ca prieteni si de aici a venit totul", a spus ea pentru publicatia LA Times, in 2016.

In putinele ocazii in care a oferit interviuri, Emma si-a portretizat sotul, unul dintre cei mai periculosi oameni din lume, ca un erou. "El ar fi incapabil sa atinga o femeie cu intentii nepotrivite, sa o oblige sa faca ceva impotriva vointei ei", a declarat tanara sotie a lui El Chapo pentu publicatia amintita.

Citeste si:
Gestul emoționant făcut de Cillian Murphy pentru soția sa, după...
Gestul emoționant făcut de...

Din solidaritate fata de El Chapo, Emma purta haine in aceleasi nuante cu cele ale lui. Guzmán isi saluta sotia de fiecare data cand intra in sala de judecata, iar dupa ce s-a primit sentinta finala, barbatul i-a facut un semn ca totul va fi bine.

Tatal Emmei, Inés Coronel Barreras, a fost mai tarziu condamnat pentru traficul de droguri. El a fost un membru important al cartelului Sinaloa, al carui lider a fost Guzmán. Unchiul ei, Ignacio "Nacho" Coronel, ucis in 2010, a fost un alt membru-cheie al bandei.

Joaquin "El Chapo" Guzmán Loera va ajunge intr-o inchisoare de maxima securitate

Dupa ce a fost gasit vinovat, marti, de toate cele zece capete de acuzare formulate impotriva sa, inclusiv conspiratie in vederea spalarii de bani obtinuti de pe urma vanzarii de stupefiante si distribuire de cocaina, heroina si alte droguri la nivel international, capul cartelului mexican de droguri Sinaloa, Joaquin "El Chapo" Guzmán Loera, va ajunge intr-o inchisoare de maxima securitate.
Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

Procurorii au anuntat ca vor cere ca el sa fie incarcerat pe viata si sa nu aiba posibilitatea de a fi eliberat conditionat. Avand in vedere resursele, banii si evadarile precedente ale lui Guzman, el este candidatul perfect pentru un penitenciar de maxima securitate, in special unul numit ADX Florence, potrivit lui Bob Hood, un fost director de inchisoare de maxima siguranta, scrie Adevarul.ro.

Penitenciarul federal de maxima siguranta din Colorado, cunoscut ca "Alcatrazul Muntilor Stancosi", a fost creat pentru a fi cea mai sigura inchisoare de maxima securitate din tara. Este localizat in desert, la sud de Colorado Springs, Florence si are peste 400 de detinuti, inclusiv gangsteri, teroristi si alti criminali catalogati ca fiind prea periculosi pentru o institutie mai putin restrictiva.

O celula obisnuita de la penitenciarul Florence are o suprafata de aproximativ 2x3,5 metri si un geam de aproximativ 2,5 centimetri.

Citeste si:
Haos intr-un oras din Mexic, dupa ce narcotraficantii l-au eliberat...
Haos intr-un oras din Mexic,...

Detinutii pot sta afara doar o ora, intr-o zona mica, imprejmuita de garduri. Unii dintre prizonierii de la Florence pot citi ziare sau se pot uita la televizor, insa cuiva cu o retea ca a lui Guzman i se poate permite doar sa citeasca publicatii vechi sau stiri mondene care nu au informatii relevante. Astfel de masuri au scopul de a limita accesul la lumea exterioara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.