Vicepresedintele Partidului Popular European (Crestin Democrat), cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a anuntat ca formatiunea politica o va vota pe Laura Codruta Kovesi la sefia Parchetului European.

Chestionat de un reporter HotNews daca PPE o va sustine pe Kovesi in functia de procuror-sef al Parchetului European, Esteban Gonzalez Pons, vicepresedintele formatiunii, a declarat:

"Ca sa raspund foarte scurt, noi o sustinem clar. Credem ca sfera politica trebuie sa stea departe de alegerea procurorului european. Deci, doar gandindu-ne la capacitatea ei tehnica, o sustinem", a spus Pons.

Laura Codruta Kovesi a fost selectata pe primul loc pentru pozitia de procuror-sef al Parchetului European, institutie ce ar urma sa inceapa sa functioneze din 2020.

Parlamentului European si Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, in ordinea preferintelor, din care legislativul urmeaza sa-l aleaga pe seful Parchetului European. Dupa Laura Codruta Kovesi sunt clasati un procuror din Franta si unul din Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.