Politologul Alina Mungiu Pippidi sustine ca premierul Viorica Dancila ar trebui sa beneficieze de sprijin in tara, pentru ca este cea care se opune presiunilor PSD pentru amnistie si gratiere.

"Doamna Dancila, despre a carei inteligenta se fac atitea glume crude, cind nu mai rau la Bucuresti (nimic in presa straina, unde mai sunt totusi maniere, fara a mai exista integritatea de altadata) e principalul obstacol in calea unei amnistii si gratieri care ar anula principalul cistig al societatii noastre de pe urma anticoruptiei: desfiintarea culturii de imunitate.

Pentru ca daca e cert ca statul de drept a fost incalcat si de anticoruptie, si nu o data (mandate de securitate nationala folosite fara aprobare judecatoreasca in procese de coruptie, complete ilegale prin incalcarea repartizarii aleatorii), asta nu inseamna ca tot ce s-a facut in a stavili o coruptie generalizata trebuie anulat si, respectivii, toti eliberati ca sa o ia de la capat, chiar daca in cazul lor nu a existat nici o incalcare a vreunui drept sau proceduri. (...)

Oamenii stiu ca o aministie pentru coruptie nu ar fi urmata de o pocaire, ci de o reluare. PSD nu a reusit sa dea garantii suficiente in alt sens, iar prezenta lui Darius Valcov ca sef al politicilor publice si principal purtator de imagine (ce greseala a lui Liviu Dragnea) al guvernului acestei coalitii arata clar ca amnistia ramine proiectul de baza. (...)

Cum PSD nu mai are majoritatea sa isi reinvesteasca un alt guvern, doamna Dancila are de jucat o mina mai tare decit pare, pentru un prim ministru sabotat din interior si tinta glumelor mirlanesti de tot felul. Dna Dancila nu trebuie sa admita vreo ordonanta sau vreo gratiere. Numai discutia, stupida si pe fata, a adus pierderi majore PSD. Dar ar fi bine ca, macar de data asta, sa rezistam tentatiei de a face misto de cineva cu greaua sarcina a presedintiei UE in acelasi timp cu tinut piept celor care vor amnistia. Avem nefericitul talent de a impiedica oamenii sa evolueze si nu ne putem opri din facut misto nici atunci cind vedem ca da, chestiunea opririi amnistiei si gratierii este la dna Dancila, care are zero sprijin din toate partile pentru asa ceva", scrie Alina Mungiu Pippidi in cel mai recent editorial publicat pe site-ul romaniacurata.ro, citata de Stiripesurse.ro.

Citeste si:
Cum a aflat fiul Vioricăi Dăncilă că a fost adoptat. A fost...
Cum a aflat fiul Vioricăi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.