Un om de afaceri britanic si-a pierdut viata dupa ce cainele sau a actionat o maneta din cabina motostivuitorului declansand miscarea utilajului care l-a zdrobit pe barbat de o poarta, se arata in decizia unei instante din Marea Britanie care a judecat cazul petrecut anul trecut, relateaza Press Association.

Derek Mead, in varsta de 70 de ani, lucra la amenajarea gradinii casei sale din Hewish, la 4 iunie anul trecut. Fermierul cu experienta a oprit motostivuitorul si a coborat din vehicul pentru a deschide o poarta. Potrivit marturiilor expuse la instanta din Avon, el a lasat motorul pornit si nu a tras frana de mana.

Cainele sau care se afla in cabina ar fi sarit sau ar fi apasat o maneta declansand astfel inaintarea utilajului.

Simon Chilcott, investigator principal in cadrul autoritatii competente, a declarat ca nu exista o alta ''explicatie rezonabila'' pentru aceasta tragedie.

Mead a suferit fracturi la nivelul coloanei vertebrale si a fost declarat decedat la fata locului, scrie Agerpres.

Doctor Peter Harrowing, asistent medico-legal in Avon, a declarat la audierile de vineri ca, potrivit concluziilor sale, decesul lui Mead s-a produs in mod accidental. ''Cea mai probabila explicatie, pe care o accept, este aceea potrivit careia cainele pe care el il avea in cabina in ziua respectiva a actionat accidental maneta cauzand deplasarea inainte a (motostivuitorului) Manitou care, din nefericire, l-a prins pe domnul Mead in poarta solida provocandu-i rani fatale'', a explicat el.

Fiul lui Mead, Alistair, a declarat ca a observat picioarele tatalui sau in fata utilajului. ''Am vazut ca era prins acolo. Era ghemuit, cu fata la utilaj, ca si cum s-ar fi intors si a observat ca vehiculul venea catre el si s-a ferit, incercand sa-l evite'', a spus el.

''In cabina se afla cainele tatalui meu, un Jack Russell'', a declarat fiul lui Mead in cadrul anchetei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.