Klaus Iohannis a declarat, marti, dupa adoptarea rezolutiei PE si prezentarea raportului MCV, ca ”acest accident al democratiei”, guvernarea Dragnea-Dancila, ne-a intors cu 11 ani in urma inainte de aderarea la UE. Presedintele a spus ca singurul lor scop este sa-l scape pe Liviu Dragnea de inchisoare si a spus ca poate se trezesc mai multi politicieni si fac ceva.

Din nefericire, acest accident al democratiei, guvernarea Dragnea-Dancila, are cu totul alte idei si incearca sa traga tara inapoi. Aceste lucruri ne aduc deservicii majore si trebuie sa observam ca de exemplu Dragnea, ca sa folosesc o expresie din Caragiale - si dai, si lupta, si cara valize si vorbeste intre usi, din spatele usii, se lupta. Partea proasta e ca se lupta cu Romania, nu pentru Romania”, a afirmat presedintele, potrivit News.ro.

Klaus Iohannis a adaugat ca Viorica Dancila nu lupta, iar ”tara arde si doamna prim-ministru se ascunde in Arabia”.

”E ingrijorator, foarte ingrijorator si aceste lucruri azi trebuie sa ne dea de gandit. (...) Observam cu totii cu mare ingrijorare ca acesti guvernanti se fac ca ploua, cum se spune popular, ei au alte preocupari si asta este. Singurul obiectiv al actualei guvernari Dragnea-Dancila e sa-l scape pe Dragnea de inchisoare si de dosare, altceva pentru ei nu conteaza, nu-i mai intereseaza nici Europa, nici romanii, nici mersul Romaniei si e foarte trist acest lucru. Aceste doua documente trebuie citite cumva ca sa inteleaga toata lumea. Ele practic ne spun ca Romania s-aintors acolo unde a fost acum 11 ani inainte de aderare. Nu ne-am dorit asa ceva. Iata un prim rezultat palpabil, masurabil al guvernarii Dragnea-Dancila”, a subliniat presedintele.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.