Aplicatiile de intalniri online nu se mai limiteaza doar la o simpla defilare pe ecran a profilurilor utilizatorilor, ci au inceput sa foloseasca inteligenta artificiala (AI) pentru a sugera locul si frazele care trebuie rostite in timpul primei intalniri romantice, ajutandu-i pe oameni sa isi gaseasca un partener compatibil, inclusiv unul care sa semene cu actorul lor preferat, informeaza AFP.

Pana de curand, aplicatiile de intalniri online pentru smartphone-uri - precum Tinder, ce permite consultarea in timp real a fotografiilor partenerilor disponibili - lasau grija alegerii in sarcina utilizatorului.

Insa, pentru a evita indelungatele cautari lipsite de succes, aceasta industrie s-a orientat spre AI - sisteme de programare ce permit simularea inteligentei umane - iar noile sale aplicatii online au fost vedetele evenimentului Web Summit, care s-au incheiat joi la Lisabona.

Site-ul de intalniri eHarmony a anuntat ca gratie AI va putea in curand sa isi incurajeze utilizatorii sa isi propuna intalniri reale, dupa ce vor fi purtat discutii online pentru o anumita perioada de timp, scrie Agerpres.

"Exista multe conversatii pe aplicatiile de intalniri online, insa, in general, putine intalniri reale", a declarat CEO-ul eHarmony, Grant Langston, la Web Summit, un eveniment dedicat start-up-urilor si investitorilor din industria internetului.

"Reducerea presiunii"

Loveflutter, o aplicatie britanica dedicata intalnirilor online, intentioneaza sa analizeze conversatiile dintre utilizatori pentru a decide daca acestia sunt compatibili si pentru a le sugera ca a sosit timpul pentru o intalnire fata in fata.

"Ei vor primi o alerta care le spune 'Va intelegeti cu adevarat bine, de ce nu ati iesi in oras impreuna?'",
a explicat cofondatorul aplicatiei Loveflutter, Daigo Smith.

Loveflutter sugereaza deja locuri de intalnire situate la distante egale intre locuintele celor doi parteneri de chat gratie datelor furnizate de Foursquare, o aplicatie care ii ajuta pe utilizatorii de smartphone-uri sa gaseasca restaurante si baruri in proximitatea lor.

"Acest detaliu reduce presiune organizarii unei prime intalniri", a explicat Daigo Smith.

Sean Rad, fondatorul Tinder, a dat asigurari ca AI "va genera experiente mai bune" si prevede ca Siri, asistentul vocal al iPhone-urilor, va asigura intr-o buna zi rolul de petitoare.

Comanda vocala

O noua aplicatie de intalniri online, utilizabila doar pe baza de comanda vocala si denumita AIMM, este deja testata de o mie de utilizatori din Denver, oras din statul american Colorado, si urmeaza sa devina accesibila pe intreg teritoriul Statelor Unite in 2019.
Citeste si:
Sfaturi practice pentru utilizarea corectă a nebulizatorului
Sfaturi practice pentru...

Atunci cand se deschide aplicatia, o voce suava il invita pe utilizator - pentru a-i descifra personalitatea - sa numeasca lucrurile pe care ii place sa le faca atunci cand iese cu o persoana in oras si sa precizeze destinatia in care i-ar placea sa calatoreasca.

Apoi, aceeasi voce sugereaza candidatii compatibili. Odata ce utilizatorul alege un candidat compatibil, un asistent vocal ii transmite toate informatiile cunoscute despre acea persoana.

Apoi, dupa cateva zile, aceeasi voce il ajuta pe utilizator sa stabileasca o convorbire la telefon cu persoana compatibila si il va sfatui in legatura cu prima intalnire cu acea persoana.

"Vocea va spune, de exemplu 'tinand cont de gusturile sale, este o persoana mai degraba traditionala, sugerez o cina si o plimbare'", a explicat Kevin Teman, dezvoltatorul acestei aplicatii.

Citeste si:
7 motive pentru care nu ți-ai întâlnit încă sufletul pereche
7 motive pentru care nu ți-ai...

Dupa intalnirea reala, aplicatia cere fiecaruia dintre cei doi utilizatori sa ii povesteasca modul in care s-a derulat intalnirea si le recomanda fie o a doua intalnire, fie ca ei sa isi continue cautarile.

Sosii

Badoo, o aplicatie de intalniri online cu sediul general la Londra, foloseste deja AI si recunoasterea faciala pentru a-i ajuta pe utilizatori sa isi gaseasca parteneri care seamana cu vedetele lor preferate sau cu unul dintre fostii lor iubiti.

Utilizatorul publica online fotografia idealului dorit, iar aplicatia cauta o sosie printre cei 400 de milioane de utilizatori pe care platforma Badoo ii are in lumea intreaga.

Insa utilizarea inteligentei artificiale in universul lui Cupidon nu a convins pe toata lumea.

"Inteligenta artificiala este peste tot, ea te ajuta sa vinzi si sa cumperi actiuni, ajuta la supravegherea politiei si chiar sa iti gasesti sufletul pereche, dar eu trebuie sa va spun ca sunt destul de sceptic in aceasta privinta"
, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, in discursul rostit la ceremonia de deschidere a Web Summit 2018.

Citeste si:
Ce părere are Puya despre inteligența artificială: „Totul e...
Ce părere are Puya despre...

"Sunt foarte fericit ca mi-am gasit sufletul pereche prin metode traditionale", a glumit fostul prim-ministru portughez, care s-a casatorit cu o consiliera municipala din Lisabona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.